Home » SLOGA U JAVNOSTI » Obustavljen disciplinski postupak protiv predsednika Sindikata policije Sloga

Obustavljen disciplinski postupak protiv predsednika Sindikata policije Sloga

Policijska uprava u Užicu obustavila je disciplinski postupak protiv policijskog službenika i predsednika Sindikata policije „Sloga“ Gliša Vujovića, nakon što je i na sudu oslobodjen optužbi da je pretio direktoru preduzeća „Putevi Užice“ Leku Korićancu.

Kako se navodi u saopštenju tog sindikata, postupak zbog teške povrede službene dužnosti, odnosno ponašanja koje šteti ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova, obustavljen je nakon što je Viši sud u Užicu Vidovića pravosnažno oslobodio optužbe da je učinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti Korićanca.

Disciplinski postupak protiv Vidovića pokrenut je zbog navoda da je 2021. godine pretio u telefonskom razgovoru sa pravnicom „Puteva Užice“, kada je tražio da razgovara sa direktorom tog preduzeća zbog navodnog kršenja Zakona o radu u poslovanju, nakon čega je Osnovno javno tužilaštvo pokrenulo optužni predlog.

Vidovića je posle davanja izjave o tom događaju suspendovao načelnik Policijske uprave Užice, oduzeta mu je policijska značka i pokrenut je disciplinski postupak.

Beta, danas.rs, foto sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.