Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA SKROMNO OBELEŽILA 6 GODINA POSTOJANJA

SLOGA SKROMNO OBELEŽILA 6 GODINA POSTOJANJA

U sedištu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, u petak, 27. decembra održana je mala skromna svečanost, povodom  6. godina  od osnivanja sindikata. Ovo je ujedno bila i prilika da se još jednom, na korak do nove 2014. okupimo i sumiramo sve dosadašnje rezultate i potvrdimo pravac kojim će naš, najmlađi Republički sindikat ići u budućnosti.

veselinovic

Početak 2014. godine u Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“, biće u znaku nastavka jačanja sindikata i oštre borbe za odbranu prava radnika, protiv svih rešenja koja idu na štetu većine, a koja se danas forsiraju od strane vlade i vlasnika krupnog kapitala nametanjem da se prihvati izmena postojećeg Zakona o radu – poruka je Sloginih poverenika članstvu.

Željko Veselinović, predsednik sindikata, u svojoj uvodnoj i pozdravnoj reči, zahvalio se prisutnima na poverenju i učešću u aktivnostima koje je ovaj sindikat imao u predhodnom periodu.

–  I ove godine, kao i predhodne, Sloga je doživela ekspanziju i rast. Osnovano je više od 100 novih sindikalnih organizacija, a najmanje 10 je u fazi trenutne registarcije. Sloga je postala respektabilan sindikat,  bez koga se više ništa ne može uraditi na sindikalnioj sceni, uprkos ignorisanju vlasti i pojedinih medija, ali to je prosto tako, jer je Sloga, kao izvorni sindikat radništva opozicija svakoj vlasti, rekao je Veselinović.

On je ocenio da je ova godina bila teška, ali da će sledeća biti još teža, što nas sve koji se bavimo sindikalnim radom dodatno obavezuje na veće jednistvo i slogu, ali i članstvo koje treba da se u duhu solidarnosti što masovnije odaziva na sindikalne akcije koje se bez njih ne mogu sprovesti.

–  Očekuju nas dodatna otpuštanja, posebno u javnom sektoru i preduzećima u restruktuiranju, a samim tim i sindikati će biti na velikoj probi. Na žalost, uprkos stalnim apelima, nismo uspeli da nađemo puno jedinstvo među sindikatima, idemo u više kolona i frontova, a svoj put smo odabrali u Srpskom sindikalnom frontu.  Ja ne mogu da tvrdim koliko će on trajati, ali nastavićemo u tom pravcu i insistiranju na prekidu svake sindikalne netrpeljivosti i zajedničkom delovanju u odbrani radničkih prava, rekao je  Veselinović i poželeo svim članovima, simpatizerima sindikata i građanima srećnu Novu 2014. godinu.

U nastavku, u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi, ubrzo se  prešlo na diskusiju i ćaskanje u manjim grupama, uz koktel koji je domaćin pripremio, u skladu sa ekonomskim prilikama države u kojoj narod sve teže živi i preživljava.

Na kraju, svakom regionalnom povereniku podeljeni su primerci novog dvobroja časopisa „Sloga“, kako bi se podelio članstvu, radi upoznavanja sa poslednjim aktivnostima i stavovima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Informativna služba
Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*