Home » OBAVEŠTENJA » SASTANAK SA POKRETOM SOCIJALISTA
SASTANAK SA POKRETOM SOCIJALISTA

SASTANAK SA POKRETOM SOCIJALISTA

Beograd, 30.12.2013. –  Danas je u Beogradu, u  Sedištu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Ustanička 64/11, održan  sastanak predstavnika sindikata Sloga  i predstavnika  političke partije Pokreta socijalista – Aleksandra Vulina, sa aktuelnom temom podrške za povlačenje iz dalje procedure Nacrta zakona o izmenama i dopunama zakona o radu.psav

Delegaciju USS Sloga, predvodio je Milan Petrić, potpredsednik Sloge, sa saradnicima, a delegaciju Pokreta socijalista, Đorđe Komlenski, potpredsednik, takođe sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o štetnosti novog Zakona o radu, koji je od strane Pokreta socijalista ocenjen kao  projekat „ Konačnog uništenja radništva u Srbiji“, i koji za njih kao političku partiju nije prihvatljiv i neće biti podržan ukoliko uđe u skupštinsku proceduru.

Učesnici sastanka, takođe su se usaglasili da je za levicu veoma važno da se na svim nivoima ukrupnjava, kao odgovor nailaska izraženog talasa hiper liberalnog kapitalizma.

Dogovoreno je u načelu da se saradnja nastavi na svim nivoima i  da se u narednom periodu održi još jedan sastanak na nivou predsednika organizacija, Željka Veselinovića i Aleksandra Vulina,  na kome bi se definisali zajednički ciljevi i aktivnosti,  koji bi se učvrstili sporazumom.

Ovo je drugi sastanak Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ sa predstavnicima  političkih partija u  cilju pronalaska 126 narodnih poslanika za podršku u povlačenju  Nacrta zakona  iz procedure.

Podsećamo, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su 19. novembra održali sastanak sa  Draganom Đilasom,  liderom Demokratske Stranke, koja je prva politička partija koja se jasno izjasnila da neće podržati Predlog izmena Zakona o radu datog u javnu  raspravu.

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top