Home » OBAVEŠTENJA » Sloga protiv povećanja zarada funkcionerima

Sloga protiv povećanja zarada funkcionerima

Beograd, 12. mart 2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se najoštrije protive najavi povećanja zarada funkcionerima u izvršnoj vlasti, budući da u srpskoj ekonomiji već duže vreme vlada haotična i vanredna situacija za koju ti isti funkcioneri nemaju konkretnih odgovora i rezultata, osim što ovim pokazuju bahatost i neodgovornost  u viđenju celokupne teške ekonomske situacije u zemlji.

Sama ideja da se kroz novi Zakon o funkcionerima povećaju njihove plate je toliko besmislena i neodgovorna da o njoj ne treba ni razgovarati, uzimajući u obzir da je ogromna većina građana siromašna i da svakog meseca sve teže sastavlja kraj sa krajem.

Kada ministarka Kori Udovički kaže da „danas funkcioneri zarađuju manje nego ljudi za čiji rad odgovaraju i da Svetska banka očekuje povećanje tih plata“, mi iz sindikata je pitamo – gde su im rezultati jer ih ne vidimo, osim u daljem insistirajnu na otpuštanju radnika u javnom sektoru i „bušenju rupa na kaišu svojih osiromašenih građana“.

Stoga smatramo da bi povećanje njihovih zarada bio još jedan dodatni teret za budžet, kao i nagrada Svetske banke za njihovu bespogovornu poslušnost u sprovođenju mera štednje i daljeg zaduživanja države čiji ceh plaćaju svi građani Srbije.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content