Home » OBAVEŠTENJA » Sloga osnovala povereništvo u Pirotu

Sloga osnovala povereništvo u Pirotu

Beograd, 31.avgust 2014. — Udruženi sindikati Srbije ”Sloga“ osnovali su u petak povereništvo za Pirotski okrug sa sedištem u Pirotu, a za poverenika je imenovan Miroslav Mladenović.

pirotNezadovoljni radom postojećih sindikata, radnici Pirotskog okruga su odlučili da se priključe velikoj porodici Udrženih sindikata Srbije “Sloga” i da osnuju svoje regionalno povereništvo, a “Slogu” su prepoznali kao sindikalnu organizaciju koja se jedina beskompromisno i bez straha bori protiv svih antiradničkih zakona.

Inicijativa za osnivanje povereništva je potekla od Miroslava Mladenovića, prekaljenog borca za ljudska, građanska i radnička prava, koji je inače i predsednik izbeglih i interno raseljenih lica za Pirotski okrug.

“Ovim zaposleni u Pirotskom okrugu dobijaju mogućnost da bolje i kvalitetnije zaštite svoja prava i da se aktivnije uključe u sindikalni rad” , ocenjeno je na sastanku koji je održan u petak.

Takođe, pokrenuta je inicijativa za osnivanje novih sindikata u opštinama Bela Palanka, Babušnici i Dimitrovgradu.

Sastanku je prisustvovao i lider “Sloge” Željko Veselinović.

Pirotski okrug se nalazi u jugoistočnom delu Republike Srbije.

Informativna služba USS “Sloga”

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content