Home » СЛОГА ВЕСТИ » СЛОГА КОМЕНТАР: Треба ли да „поцркамо“ да би ММФ и Светска банка били задовољни?
СЛОГА КОМЕНТАР: Треба ли да „поцркамо“ да би ММФ и Светска банка били задовољни?

СЛОГА КОМЕНТАР: Треба ли да „поцркамо“ да би ММФ и Светска банка били задовољни?

Константно урушавање материјалног статуса и услова рада запослених у здравственим установама доводи до тога да трпе пацијенти.

Великом броју запослених на одређено радно време престао је или ће престати радни однос.

Пошто је онемогућено запошљавање, здравствене установе остају без обученог и драгоценог стручног кадра.

Запослени су приморани да раде прековремено, а због недостатка потребног броја извршилаца, чак и на местима са посебним условима и са скраћеним радним временом.

Но, ту се ствара нови проблем. Многе здравствене установе нису у могућности да запосленима исплате адекватну финансијску накнаду.

Ситуација у апотекарским установама је такође алармантна. Државне апотеке су се суочиле са озбиљним финансијским проблемима.

Услови рада и оптерећење запослених у здравству, доводе до огромног незадовољства, као и жеље за одласком у иностранство.

Закон о раду и смањење зарада у здравству су „прошли“ без икаквог отпора репрезентативних синдиката, оних који седе у такозваном троуглу такозваног трипартитног социјалног дијалога, заглибљени у личном муљу и сопственим интересима.

Поставља се рационално питање, коме је у интересу лош здравствени систем у Србији, осим ММФ-у и Светској банци.

Њих ионако занимају само камете од кредита које зову „аранжманима“ и које свакој неспособној Влади на овоме свету дају широко, бацајући читаве генерације у дужничко ропство.

На крају, треба ли да „поцркамо“ да би ММФ и Светска банка, те белосветске зеленашко лихварске организације биле задовољне?

Сматрамо да се предуго ћутало и да је стрпљењу запослених у здравственим установама Србије, као и пацијентима дошао крај.

 

.

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top