Home » OBAVEŠTENJA » Mobing češći u javnom sektoru

Mobing češći u javnom sektoru

Beograd, 29.09.2016. – Mobinga ima svuda, ali je češći u gradskim institucijama i javnim preduzećima nego u privatnom sektoru. U javnom sektoru se svi međusobno štite, izjavila je predstavnica organizacije Mobing Niš Aleksandra Barton.

captureOna je dodala da se o mobingu uglavnom ćuti zato što se misli da je zlostavljanje teško dokazati, što, kako kaže, nije istina jer uz dokumentovane poruke, mejlove ili još bolje svedoka sve se može dokazati.

Kako bi se mobing smanjio, važno je da ga svi prepoznaju i prijave. Dnevno se organizaciji Mobing Niš prijavi tri ili četiri slučaja, a zloupotreba službenog položaja je najzastupljenija. Ova organizacija anketirala je 748 osoba na nivou cele zemlje.

Svi ispitanici rekli su da nisu zadovoljni radom nadležnih organa.

Izvor: Građanin.rs

Izostala nagrada

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ nedavno su predložili Aleksandru Barton, koja je i aktivista „Sloge“ u Nišu, za prestiznu godišnju nagradu LAF Niš. Nažalost, nagrada je izostala.

– U Srbiji iskreni borci za istinu i pravdu uvek ostaju bez priznanja, ali mi kao sindikat izuzetno znamo da cenimo i cenićemo Aleksandrin rad, trud i borbu u borbi protiv korupcije i mobinga i nastaviti borbu protiv nepravde, koja je u državi sve prisutnija, kazao je za Informativnu službu „Sloge“, Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“.

Za sve one kojima je potrebna pomoć Kancelarija povereništva Sindikata Sloga i Regionalnog centra Mobing – Niš  se nalazi u  TC Kalča, 1. sprat, lamela D, lok. 122.

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*