Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat „Sloga SP Lasta“ najavljuje štrajk

Sindikat „Sloga SP Lasta“ najavljuje štrajk

Beograd, 28.09.2016. godine – Sindikat „Sloga SP Lasta“ zahteva od rukovodstva Saobraćajnog preduzeća Lasta hitno rešavanje svih dosadašnjih neispunjenih obaveza prema radnicima u roku od 48 sati, a ukoliko do toga ne dođe sindikat će pokrenuti štrajk u preduzeću sa mogučnošću radikalizacije i štrajka glađu.

captureOd rukovodstva Laste zahtevamo hitno povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica za sve radnike od 2013. godine, isplatu dogovorenog socijalnog programa kao rešenja statusa za one koji su se dosad prijavili, kao i detaljno objašnjenje – zašto su ustupljene privatnicima dugogodišnje linije koje su ostvarivale siguran prihod preduzeću, posebno ekskluzivnog prava na prevoz migranata koji smo dobili od države, a gde je uočeno niz nepravilnosti i zloupotreba koje se graniče sa kriminalom.

Ukoliko do odgovora ne dođe, proširićemo zahteve i tražićemo kompletnu ostavku rukovodstva Laste na čelu sa direktorom Bojanom Bojanićem i njegovim saradnicima.

Napominjemo da smo kao sindikat još 13. septembra pismenim putem tražili zvanični sastanak i razgovor sa direktorom kako bi dobili jasne odgovore na sva navedena pitanja koja tište sve radnike Laste, međutim do današnjeg dana od njega nismo dobili nikakav odgovor.

Predsednik sindikata „Sloga SP Lasta“
Miladin Lazić

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*