Home » OBAVEŠTENJA » Sloga domaćin Evropskog sindikalnog skupa u Beogradu

Sloga domaćin Evropskog sindikalnog skupa u Beogradu

Beograd, 26.05. 2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i Mreža sindikata pri Evropskoj levici (TUNE), u subotu 27. maja 2017, u Hotelu Sterling u Beogradu organizuju međunarodnu konferenciju na temu radnih i socijalnih prava u Evropi.

Očekuje se da će Konferencija pružiti podršku jačanju procesa socijalnog dijaloga u Srbiji, posebno što se po prvi put održava u zemlji koja nije član EU.

Na skupu će koordinatori iz desetak zemalja Evrope podneti nacionalne izveštaje o stanju radnih i socijalnih prava u državama iz kojih dolaze, nakon čega će biti analizirani, sa posebnim osvrtom na Srbiju kao državu domaćina.

Nakon završetka Konferencije očekuje se i usvajanje zajedničke rezolucije, koja će biti prosleđena Evropskoj levici koja je osnivač Mreže sindikata.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su članovi Mreže sindikata pri Evropskoj levici od samog njenog osnivanja i jedini su sindikat iz Srbije koji ima i status pridruženog člana Evropske levice.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content