Home » OBAVEŠTENJA » Potrebno jačanje veće saradnje

Potrebno jačanje veće saradnje

Beograd, 27.05.2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i Mreža sindikata pri Evropskoj levici (TUNE) održali su danas sastanak u Beogradu na kome se razmatralo o radnim i socijalnim pravima u Evropi, sa posebnim osvrtom na levicu i njenom budućem delovanju kroz saradnju sa sindikatima.

Sastankom su predsedavali Jakup Nerup, koordinator iz Danske i Željko Veselinović, predsednik USS “Sloga”.

Delegati iz više Evropskih zemalja podneli su svoje nacionalne izveštaje o stanju radnih i socijalnih prava u državama iz kojih dolaze, nakon čega su kroz otvorenu diskusiju analizirani, sa posebnim osvrtom i poređenjem Srbije kao domaćina skupa.

Ocenjeno je da i pored ogromnih razlika koje postoje, od radnih i socijalnih prava, preko samih zarada, neoliberalni koncept uzima sve veći mah i realno preti da zarad generisanja profita zauzme i podčini pod svoje gotovo svaku državu u Evropi.

Učesnici skupa su se složili da je u narednom periodu potrebno jačanje veće saradnje kroz sve vidove, kako na međunarodnom tako i lokalnom nivou, kako bi zajedništvom radničkih sindikata i partija levice radnici imali moć na onim važnim mestima, poput parlamenta gde se donose bitne odluke i zakoni koji se sada usvajaju suprotno njihovim interesima.

Pored predstavnika koordinatora Mreže sindikata pri Evropskoj levici, čiji je Sloga član od osnivanja, skupu u Beogradu prisustvovalo je i najviše rukovodstvo Sloge, kao i čelnici partija, Borko Stefanović iz Levice Srbije i Aleksandar Banjanac iz Nove komunističke partije Jugoslavije.

Opširnije u narednim vestima …

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*