Home » SLOGA U JAVNOSTI » Sindikat Sloga protiv zamrzavanja plata i penzija

Sindikat Sloga protiv zamrzavanja plata i penzija

Beograd – Organizacija Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ danas je od Vlade Srbije zatražila da ne zamrzava plate i penzije i ne povećava donju stopu poreza na dodatu vrednost (PDV). „Imamo razloga da budemo zabrinuti jer će u Srbiji od 1. oktobra, na poziv vlade, boraviti delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je sredinom jula ove godine predložio povećanje niže stope PDV-a, sa osam na deset odsto, kao i trogodišnje zamrzavanje penzija i plata u javnom sektoru“, ističe se u saopštenju „Sloge“.

Dodaje se da je razlog za zabrinutost tog sindikata i to kakav će uticaj na vladu imati njen novi savetnik Dominik Stros-Kan, bivši direktor MMF-a.
„Povećanje donje stope PDV-a i zamrzavanje plata bio bi dodatni udar na već srozani standard građana, i neprihvatljivo rešenje u državi, u kojoj su najveći dužnici i dalje zaštićeni“, ukazala je „Sloga“.

Taj sindikat navodi da je neprihavljivo da se kao jedino rešenje za izlazak zemlje iz krize razmatra dodatno zaduženja kod MMF-a i da se „po svaku cenu i ucenu nastavi s politikom ekonomskog obesmišljavanja države, čiji će dug vraćati generacije najsiromašnijih građana Srbije“.

AUTOR: BETA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*