Home » OBAVEŠTENJA » SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SINDIKATA FAP SLOGA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SINDIKATA FAP SLOGA

Priboj, 19. novembar 2015. – Sindikat „FAP Sloga“ Korporacije a.d. Priboj zahteva hitno ispunjenje svih obećanja datih od strane Vlade Srbije o opstanku tog preduzeća, nalaženju strateškog partnera, isplati zaostalih zarada i rešavanja perspektive FAP-ovih radnika.

Upozoravamo da ništa od dosadašnjih datih obećanja nije ispunjeno, posebno to da će se zarade do kraja 2015. godine isplaćivati po principu „mesec za mesec“, i će se problem privatizacije sa finskom SISU autom rešiti do 20.08.2015.

LOGOSindikat upozorava da se država u FAP-u ponaša po principu „toplo-hladno“ i bez jasne stategije. Mi moramo da kažemo da smo sa pravom zabrinuti za našu sudbinu zbog niza loših odluka u zadnjih četiri godine koje otežavaju opstanak preduzeća, među kojima su odluke da se ukine prodaja vozila po principu „ staro za novo“, subvencionisanje prodaje vozila, finansiranje preko fonda za razvoj, a posebno što je nezakonito ukinut statut firme po kome akcionari sami biraju Skupštinu i što je uvedena državna uprava.

Ipak, nadamo se da se ovo radi bez odobrenja premijera, jer su sve ove odluke direktna opstrukcija njegovim naporima i javnim obećanjima da će sačuvati FAP.

Pošto je ključni zadatak za opstanak FAP-a uspešna privatizacija, pozivamo Vladu Republike Srbije da u zajedničkoj saradnji trasiramo put za izlazak iz sadašnje veoma teške situacije, jer rešenja postoje i mi ih imamo. U korenu naše ideje je prvo zahtev kupaca, zatim definicija proizvoda i kao ključan faktor uspostavljanje kontakta sa strateškim partnerom.

Svaki pokušaji da se u tom poslu zaobiđe sindikalna organizacija sa nejvećom podrškom struke i radnika FAP-a neće dovesti do želeljenih rezultata.

ODBOR JEDINSTVENOG SINDIKATA”FAP SLOGA”

About sloga