Home » OBAVEŠTENJA » Svečano otvoren novi pogon „Leonija“

Svečano otvoren novi pogon „Leonija“

Malošište, 18. novembar 2015. – Novi proizvodni pogon fabrike „Leoni“, koja se bavi proizvodnjom kablovskih instalacija za automobilsku industriju, svečano je danas otvoren u Malošištu kod Doljevca.

Ceremoniji svečanog otvaranja novog pogona fabrike nemačkog poslodavca, na poziv menadžmenta i generalog direktora, prisustvovao je i predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

leoni

On je nakon ceremonijalnog dela, presecanja vrpce od strane premijera Aleksandra Vučića, razgovarao sa direktorom pravnih poslova Aleksandrom Matićem i direktorkom ljudskih resursa Jelenom Spasić, a nakon toga je zajedno sa rukovodstvom Sindikata Sloga – Leoni, inače većinskog sindikata u Leoniju, obišao i novi proizvodni pogon i upoznao se sa tehnologijom rada koja je po rečima nadležnih jedna od najmodernijih pogona ove nemačke kompanije.

4

Presecanju vrpce prisustvovali su i ambasador Nemačke Aksel Ditman i predsednik Prviredne komore Srbije Marko Čadež.

Inače, Malošište kod Doljevca, jedna je od najnerazvijenijih opština u Srbiji, a otvaranje novog proizvodnog pogona za celokupno stanovništvo znači i smanjenje nezaposlenosti.

Kako je rečeno, u planu je otvaranje još jednog pogona i dodatno upošljavanje radnika.

„Leoni“ je u Srbiju uložio više od 36 miliona evra i trenutno zapošljava blizu 4.500 radnika.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*