Home » OBAVEŠTENJA » Nema zadovoljnih

Nema zadovoljnih

Izvor: Naše Novine

SMEDEREVO: Od šest reprezentativnih, trenutno u javnosti najaktivniji sindikat Sloga u smederevskom Domu zdravlja, prvenstveno insistira na obrazloženju da su oni nepolitička organizacija i da je svako njihovo komentarisanje i delovanje usmereno isključivo ka borbi za bolji položaj radnika.

1Sloga je najmlađi sindikat, osnovan početkom godine, najvećim delom okuplja nemedicinsko osoblje, koje je, kako kaže predsednica i naročito ugroženo:

To povećanje od 3% najmanje će osetiti radnici sa najnižim primanjima. Njihove plate su zaista mizerne i kada na te male osnovice, dodate tako nizak procenat povećanja, dobija se uvećanje od svega par stotina dinara.

Ako samo uzmemo u obzir da je poskupela struja, onda je jasno da oni od tih 500 ili 600 dinara nemaju ništa. Oštećeni su i ostali, lekari, sestre, ni za njih to neće biti neki osetni boljitak, medicinski tehničari će imati oko 700 dinara više, lekari oko 1200 u proseku. Svesni smo mi da ova situacija nije posledica rada sadašnje Vlade, već nagomilavanja problema koji traju od 2000. godine. To je rezultat mnogih propusta, a najviše toga što su na vodećim mestima umesto stručnjaka, uglavnom partijski kadrovi.

Ovom prilikom mi preostaje da u ime radnika uputim apel lokalnoj samoupravi da, ukoliko je to moguće, iznađe još neke načine da pomogne radnicima Doma zdravlja koji je pod ingerencijom grada – poručuje Vesna Petković predsednik sindikata Sloga i šef odeljenja za pomoćne poslove.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*