Home » OBAVEŠTENJA » Nema zadovoljnih
Nema zadovoljnih

Nema zadovoljnih

Izvor: Naše Novine

SMEDEREVO: Od šest reprezentativnih, trenutno u javnosti najaktivniji sindikat Sloga u smederevskom Domu zdravlja, prvenstveno insistira na obrazloženju da su oni nepolitička organizacija i da je svako njihovo komentarisanje i delovanje usmereno isključivo ka borbi za bolji položaj radnika.

1Sloga je najmlađi sindikat, osnovan početkom godine, najvećim delom okuplja nemedicinsko osoblje, koje je, kako kaže predsednica i naročito ugroženo:

To povećanje od 3% najmanje će osetiti radnici sa najnižim primanjima. Njihove plate su zaista mizerne i kada na te male osnovice, dodate tako nizak procenat povećanja, dobija se uvećanje od svega par stotina dinara.

Ako samo uzmemo u obzir da je poskupela struja, onda je jasno da oni od tih 500 ili 600 dinara nemaju ništa. Oštećeni su i ostali, lekari, sestre, ni za njih to neće biti neki osetni boljitak, medicinski tehničari će imati oko 700 dinara više, lekari oko 1200 u proseku. Svesni smo mi da ova situacija nije posledica rada sadašnje Vlade, već nagomilavanja problema koji traju od 2000. godine. To je rezultat mnogih propusta, a najviše toga što su na vodećim mestima umesto stručnjaka, uglavnom partijski kadrovi.

Ovom prilikom mi preostaje da u ime radnika uputim apel lokalnoj samoupravi da, ukoliko je to moguće, iznađe još neke načine da pomogne radnicima Doma zdravlja koji je pod ingerencijom grada – poručuje Vesna Petković predsednik sindikata Sloga i šef odeljenja za pomoćne poslove.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top