Home » OBAVEŠTENJA » Izjednačiti prava zaposlenih!

Izjednačiti prava zaposlenih!

Beograd 18, novembar 2015. – Sindikat predškolskog obrazovanja Sloga podržava zahteve zaposlenih u predškolskom obrazovanju da se u pravima izjednače sa ostalim kolegama iz vaspitno-obrazovnog sistema Srbije, čija su sastavna delatnost.

Neshvatljiva je odluka Vlade da se ovi zaposleni izuzmu iz odluke o povećanju zarada od 4 odsto za narednu godinu.

Kada je odlučivano o smanjenju zarada zaposlenih u školskom sistemu zaposleni u predškolskom obrazovanju nisu od te odluke izuzeti, pa se postavlja pitanje šta je nadležno ministarstvo ovim povodom opredelilo da se ovako prema njima odnosi?

Naknadno odobrena jednokratna pomoć od 7000 dinara ovim zaposlenima koji su i tim povodom prethodno bili izuzeti od ostatka sistema obrazovanja je utešna i ohrabrujuća, ali nedovoljna.

Da bi zaposleni u predškolskom obrazovanju bili izjednačeni sa ostalim kolegama neophodno je da se usvoji i zahtev za povećanjem zarada, i članovi sindikata predškolskog obrazovanja USS Sloga će, uz podršku ostalih sindikata, učestvovati u svim eventualnim protestima i akcijama organizovanim radi ispunjenja tog zahteva.

Predsednica Sindikata predškolskog obrazovanja Sloga
Katarina Jovanović

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*