Home » PRENOSIMO » Radulović otvoren za saradnju sa sindikatima
Saša Radulović, ministar privrede, foto M.C.

Radulović otvoren za saradnju sa sindikatima

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da je otvoren i spreman za komunikaciju sa sindikatima.

Radulović je rekao da je na sastanku sa predstavnicima sindikata najavio prioritete Vlade Srbije i Ministarstva privrede u predstojećem periodu.

Ministar privrede je juče primio predstavnike više sindikalnih organizacija u Srbiji – Ranku Savić iz Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata, Željka Veselinovića iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Dragana Matića iz Industrijskog sindikata Srbije i Ivicu Cvetanovića iz Konfederacije slobodnih sindikata.

Prvi sastanak je, kako je ocenio, protekao u dobroj atmosferi, a čelnici ovih sindikata upoznali su ministra sa svojim stavovima i očekivanjima od Vlade i Ministarstva privrede.

Kako je saopšteno iz sindikata, oni su predložili da bi izmenu zakona o radu trebalo da prati šira javna rasprava, uz učešće svih relevantnih činioca, od sindikata, poslodavaca, stručne javnosti i medija, kako bi se razmotrili i negativni efekti, i gde bi se konsenzusom došlo do održivog rešenja koje bi bilo dobro za sve učesnike u budućem socijalnom dijalogu.

Prema navodima sindikata, na sastanku je konstatovano da je trenutna neuređenost sindikalne scene u Srbiji jedan od većih problema za institucije socijalnog dijaloga, da se mora urediti, jer trenutno ide na štetu i radnika i poslodavaca.

Izvor: Blic /link/

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*