Home » PRENOSIMO » Radulović otvoren za saradnju sa sindikatima
Radulović otvoren za saradnju sa sindikatima

Radulović otvoren za saradnju sa sindikatima

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da je otvoren i spreman za komunikaciju sa sindikatima.

Radulović je rekao da je na sastanku sa predstavnicima sindikata najavio prioritete Vlade Srbije i Ministarstva privrede u predstojećem periodu.

Ministar privrede je juče primio predstavnike više sindikalnih organizacija u Srbiji – Ranku Savić iz Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata, Željka Veselinovića iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Dragana Matića iz Industrijskog sindikata Srbije i Ivicu Cvetanovića iz Konfederacije slobodnih sindikata.

Prvi sastanak je, kako je ocenio, protekao u dobroj atmosferi, a čelnici ovih sindikata upoznali su ministra sa svojim stavovima i očekivanjima od Vlade i Ministarstva privrede.

Kako je saopšteno iz sindikata, oni su predložili da bi izmenu zakona o radu trebalo da prati šira javna rasprava, uz učešće svih relevantnih činioca, od sindikata, poslodavaca, stručne javnosti i medija, kako bi se razmotrili i negativni efekti, i gde bi se konsenzusom došlo do održivog rešenja koje bi bilo dobro za sve učesnike u budućem socijalnom dijalogu.

Prema navodima sindikata, na sastanku je konstatovano da je trenutna neuređenost sindikalne scene u Srbiji jedan od većih problema za institucije socijalnog dijaloga, da se mora urediti, jer trenutno ide na štetu i radnika i poslodavaca.

Izvor: Blic /link/

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top