Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA STUPILI U ŠTRAJK GLAĐU
RADNICI ŽELVOZA STUPILI U ŠTRAJK GLAĐU

RADNICI ŽELVOZA STUPILI U ŠTRAJK GLAĐU

Smederevo, Beograd, 22. januar 2014. – Deo radnika Želvoza od 12 časova je započeo štrajk glađu, nakon osam dana čekanja da im se neko od nadležnih iz države obrati.

strajk gladju

Oni su od podneva u zgradi Opštine Smederevo, još uvek u nadi da će stići poziv za prijem, u očaju, stupili u najekstremniji oblik protesta štrajkom glađu  za čiju će odgovornost u slučaju pogoršanja zdravlja štrajkača  snositi isključivo Vlada i njeni resorni predstavnici, kazao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga-Želvoz.

Neverovatno je da se ni posle osam dana, nakon blokade Opštine i grada,  još uvek niko od nadležnih ne oglašava i reaguje da se petočlana delegacija sindikata sa direktorom Želvoza primi na razgovor,  na kome im  bi se obrazložilo ono šta im je Ministarstvo privrede odgovorilo u dopisu na memorandumu bez potpisa i pečata, kaže Nojić i dodaje da ih je nakon početka štrajka na razgovor pozvala gradonačelnica Jasna Avramović.

Podsećamo, nakon blokade i zauzimanja skupštinske sale Opštine Smederevo, iz Ministarstva privrede je trebao da im se obrati državni sekretar Radojko Srbljanović, koji je odustao, a radnicima je dopisom rečeno da je odgovornost za nerešavanje njihovih problema isključivo na poslovodstvu fabrike koje nije ispunilo zahteve tog ministarstva, šta direktor Želvoza Zoran Jokić  negira i zahteva da se suoče činjenice na sastanku koji bi se održao sa predstavnicima tog ministarstva ili sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije kome su 17. januara uputili dopis za prijem.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ upozorava na činjenicu o kontradiktornostima  koje dolaze iz Ministarstva privrede i ministra Radulovića, koji sve češće u javnosti plasira teze o neodgovornosti direktora preduzeća u restruktuiranju, njihovom izbegavanju da iskažu lične karte preduzeća, a kada treba da se suoče, on izbegava svaku vrstu dijaloga i gazi sopstvene principe na koje se poziva.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ nastavljaju da prate događanja u Smederevu  i reagovaće u skladu sa zahtevima svog članstva u Želvozu, najstarijoj fabrici za remont šinskih vozila u Srbiji.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top