Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA BLOKIRALI TRANZITNI PUT I PRUGU

RADNICI ŽELVOZA BLOKIRALI TRANZITNI PUT I PRUGU

Smederevo, 28. januar 2014. – Radnici smederevske fabrike „Želvoz“, četrnaestog dana protesta, blokirali su tranzitni put kod sela Lipe, čime je saobraćaj za kamione koji se kreću iz pravca Vojvodine ka Srbiji i obrnuto potpuno obustavljen. Blokada je postavljena na samoj Lipskoj rampi čime je i železnički saobraćaj iz i za Smederevo takođe zatvoren.

Foto sloga

Nezadovoljni radnici Želvoza, pritisnuti sopstvenim socijalnim i egzistencionalnim problemima, sve više posežu za radikalnijim metodama u pokušaju da skrenu pažnju nadležnih u vrhu države da se njihov problem stavi na dnevni red i organizuje sastanak sa nekim iz državnog vrha.

Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga- Želvoz kaže da su danas blokirali tranzitni put i prugu jer još uvek nemaju nikakvog odgovora od silnih obećanja onih koji su trebali da ih odavno prime i da razgovaraju sa njima.

„ Na ovaj korak smo se odlučili da bi postali vidljivi za one koji nas svakodnevno ignorišu i nemaju sluha da čuju da su ovi ljudu gladni, da nemaju para za struju, ogrev i osnovne životne namirnice. I psi lutalice su sitije od naših poradica jer im ljudi uvek nešto daju, a nama nema ko, osim države koja nam duguje. Mi ne tražimo ničiju samilost,  već isključivo zarade koje smo pošteno odradili za Železnice Srbije, a sada nam kažu da nema para!?“,  kaže ogorčeno Nojić.

Nojić dodaje da njima nije cilj da prave štetu gradu i državi svakodnevnim blokadama, ali da drugog rešenja od blokada puteva očigledno nema, sve dok ih neko od nadležnih ne primi i počne sa rešavanjem njihovih problema.

Radnici već duže vreme štrajkuju zbog neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i neispunjenog ranije obećanog socijalnog programa.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content