Home » OBAVEŠTENJA » VESELINOVIĆ: NEOPHODNO UVOĐENJE REDA NA SINDIKALNOJ SCENI
VESELINOVIĆ: NEOPHODNO UVOĐENJE REDA NA SINDIKALNOJ SCENI

VESELINOVIĆ: NEOPHODNO UVOĐENJE REDA NA SINDIKALNOJ SCENI

Beograd, 27. Januar 2014. – Predsednik USS Sloga Željko Veselinović rekao je Agenciji Tanjug da će taj sindikat tražiti donošenje posebnog zakona o sindikatima jer su se, kako tvrdi „sidikati koji su učestvovali u donošenju izmena zakona o radu (SSSS i UGS Nezavisnost) pobunili onda kada je na red došlo češljanje njihovih privilegija i uvođenje reda na sindikalnoj sceni na kojoj je potpuni javašluk“.

„Tražićemo od naredne vlade, odnosno insistirati, ne da mi uđemo u socijalni dijalog, jer u ovakvom dijalogu ne želimo da učestvujemo, već da se odvoji žito od kukolja i napravi jedan poseban zakon gde će se definisati sindikalna pitanja i gde će se sve jasno definisati zakonskim rešenjima i biti javno i transparentno“, poručio je Veselinović.

On je rekao da Sloga više neće insistirati na saradnji i udruživanju sa UGS Nezavisnost i SSSS, budući da su još pre 15-ak dana tražili održavanje sastanka na kome bi se dogovorili o zajedničkom delovanju prema izmenama Zakona o radu.

“Siguran sam da ćemo u tim sindikatima  imati velike protivnike, ali,  ukoliko nova vlada bude želela reforme u sindikalnom delu, u nama će imati podršku jer smo mi prvi koji su zahtevali reforme u tom delu,  da se donesu nova pravila igre koje ćemo svi poštovati, a koja podrazumevaju i podelu sindikalne imovine i masu drugih stvari koje pogađaju sve sindikate u Srbiji”, zaključuje Veselinović za Tanjug.

Priredila: Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top