Home » OBAVEŠTENJA » POSLEDNJA VEST: DOĐITE U SMEDEREVO

POSLEDNJA VEST: DOĐITE U SMEDEREVO

SMEDEREVO, 28. januar 2014. / 11:55/ – Radnici  Želvoza i sindikati odbili sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva privrede.

fotoGradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, pozvala je danas  sindikate radnika smederevskog Želvoza da prekinu sa štrajkom i blokadom grada i poručila im da je obezbedila sastanak u Ministarstvu privrede.

Njih bi, po njenim rečima, danas u 15 časova trebao da primi državni sekretar Radojko Srbljanović, rekao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga – Želvoz.

Nojić je kazao i da su sindikati sa radnicima održali kratak sastanak na kome su odlučili da se petočlana delegacija sindikata  neće odazvati sastanku i da zahtevaju da državni sekretar lično dođe u Smederevo i da im se obrati pred svim radnicima.

“Posle 14 dana čekanja da nas neko primi odlučili smo da nastavimo sa protestima sve dok se neko od zvaničnika ne pojavi u Smederevu i kaže šta će to konkretno učiniti za radnike Želvoza.
Ne želimo da se u danu kada Vlada postaje tehnička, vratimo iz Beograda sa šturim obrazloženjima i obećanjima iz ministarstva  da će se nešto učiniti u budućnosti,  jer naši životi, za razliku od njihovih – ne mogu da čekaju.” – kaže Nojić.

Radnici su danas blokirali su tranzitni put kod sela Lipe, čime je saobraćaj za kamione koji se kreću iz pravca Vojvodine ka Srbiji i obrnuto potpuno obustavljen. Blokada je postavljena na samoj Lipskoj rampi čime je i železnički saobraćaj iz i za Smederevo takođe zatvoren.

Informativna služba USS Sloga

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*