Home » SLOGA U JAVNOSTI » Radnici kolateralna šteta

Radnici kolateralna šteta

Javna preduzeća u Srbiji sve češće su na udaru međupartijskih obračuna, radnicima se preti otkazima i tretiraju se kao kolateralna šteta – tvrde u Udruženim sindikatima Srbije ‘Sloga’.

“Dugogodišnja praksa da političke stranke po završetku izbora, javna preduzeća posmatraju kao partijski plen, dovela je do toga da danas većina posluje sa gubicima i aferama. Umesto da se ispita poslovanje, utvrde kako i na koji način su trošena milionska sredstva, sve su glasniji zahtevi da je privatizacija i otpuštanje radnika jedino rešenje za njihovu sanaciju”, kažu sindikalci.

“Mi nismo za privatizaciju javnih preduzeća, ali tražimo uvođenje reda i transparentnosti u njihov rad, od objavljivanja podataka o zapošljavanju, stručnosti menadžmenta, zaradama i ceni javnih nabavki”, navode u “Slozi” i dodaju da se slučajno ili namerno, dovođenjem preduzeća u gubitke, stvara i klima za njihovu privatizaciju, što može biti i dobro smišljen plan kako bi ih neko jeftino kupio dok će ceh platiti krajnji korisnici.

autor: VPS
izvor: Danas /LINK/

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content