Home » OBAVEŠTENJA » PUČISTI PODELILI MEĐU SOBOM VIŠE OD 200.000 DINARA

PUČISTI PODELILI MEĐU SOBOM VIŠE OD 200.000 DINARA

Istina uvek pobeđuje laž. A sa svakom danom koji prođe, istine je sve više i više…

Obistinjuju se tvrdnje da je “puč” u Udruženim sindikatima Srbije “Sloga” organizovan 8. jula ove godine bio vanstatutaran, bez podrške članstva i u funkciji razbijanja sindikata. Posebno trošenja radničkog novca. U prvim danima puča sami sebi dodeli više od 200.000 dinara!

Prilikom popisa sindikalne imovine i dokumentacije Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Popisna komisija je došla do dokumentacije u kojoj se jasno vidi na koji način su Jovan Đurić, Milena Jocić  i lica kojima su okruženi neovlašćeno sami sebi dodeljivali nepovratnu novčanu pomoć. Redom…

 

KAKO JE SMENJEN VESELINOVIĆ

 

Na sastanku Glavnog odbora 8. jula, koji je sazvan odmah nakon što je Željko Veselinović sa porodicom napustio Beograd i otišao na odmor, Jovan Đurić iz Sindikata “Zastava kamioni” saziva nelegitimnu sednicu u ime nekakvih “osnivača” koje Statut ne poznaje, na kojoj se pozivaju probrani ljudi, i na kojoj je prema zapisniku prisustvovalo 19 od ukupno 45 članova GO. Na toj sednici je izneta gomila neutemeljenih optužbi na račun Veselinovića i ekspresno je otvorena tačka o njegovoj smeni i smeni drugih članova GO.

ZAPISNIK 8.7.

Da se radilo o jednoj velikoj i osmišljenoj prevari, svedoči i podatak da je njoj prisustvovao i član GO Martin Huđec, koji je na sastanak pozvan bukvalno na prevaru, jer nije znao koji je dnevni red i namera da se na potuno nelegitiman i vanstatutaran način smeni predsednik. Od takve smene se distancirao i potpredsednik Sloge Milan Petrić koji je ostao suzdržan. Takođe, među prisutnima ima i nekoliko imena članova GO koji tvrde da nisu bili prisutni.

 

SINDIKAT U BLOKADI, ALI BLAGAJNA RADI PUNOM PAROM

Odmah nakon takozvane smene Veselinovića, “pučisti” na čelu sa Jovanom Đurićem i Milenom Jocić, izvršili su zamenu ključa na ulaznim vratima i angažovali privatno obezbeđenje da ih čuva od sopstvenog članstva i svih onih koji su od njih očekivali istinite odgovore.

U tišini, duboko iza zaključanih vrata, ovoga puta bez prisutnosti mnogih koji su bili na sednici GO, krenulo je trošenje radničkog novca i međusobne podele. Verovali ili ne, više od 200.000 dinara kao nepovratne sindikalne pomoći !!!  Ostaje otvoreno pitanje – da li je to novac koji je bio ostavljen za organizovanje protesta povodom izmena Zakona o radu?

 

đurić1

JOVAN ĐURIĆ -30.000 DINARA

đurić gorivo

JOVAN ĐURIĆ- 10.000 GORIVO I AKOMULATOR!!!

MILENA JOCIĆ -

JOCIĆ MILENA -21.000 DINARA

MILENA JOCIĆ - 21.000

MILENA JOCIĆ – JOŠ 31.000  .

 

ŠORMAZ MIODRAG 45.000

ŠORMAZ MIODRAG 45.000

MIROSLAVA STOJKUCOCIĆ -28.000

MIROSLAVA STOJKUCOCIĆ -28.000

MILE ČABRIĆ -12.000

MILE ČABRIĆ -12.000

GVOZDENOVIĆ

GVOZDENOVIĆ MIODRAG – 10.000

MARINA PEROVIĆ - 10.000

MARINA PEROVIĆ – 10.000

JELENA NEŠIĆ -10.000

JELENA NEŠIĆ -10.000

 

 

LAŽNI KONGRES SINDIKATA

Nakon što su shvatili da nemaju podršku većine i da imaju krivične odgovornosti zbog kršenja Statuta, koji jasno definiše da jedino Kongres menja predsednika, pošto im je većinski GO sindikata blokirao pristup računima, kao i da Ministarstvo rada nije htelo da upiše Đurića kao predsednika – “pučisti” opet krše Statut i organizuju 31.08.2014. godine fantomski Kongres sa 17 nelegitimnih delegata!

KONGRES

KONGRES?

Dakle, od 324 delagata u Novom Sadu, koja je izglasala Veselinovića za predsednika, podrška Đuriću je svedena na 17 ljudi, od kojih je polovina potupuno nelegitimna!

 

USKORO NOVE INFORMACIJE!!!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Sramota.Neko nema za leba,a penzioneri podelise 10 minimalca medju sobom….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*