Home » SLOGA VESTI » ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA
ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA

ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA

Na sednici Glavnog odbora (GO) Udruženih sindikata Srbije “Sloga“, održanoj 23. avgusta u Beogradu, jednoglasno su usvojeni izveštaji o radu popisne komisije i doneto je više odluka i planova aktivnosti za naredni period. Sednicom je predsedavao predsednik sindikata Željko Veselinović.

1

U obraćanju članovima Glavnog odbora, potpredsednik sindikata Vladimir Radosavljević, kao imenovani predsednik Popisne komisije pročitao je izveštaj o izvršenom popisu tehničke opreme, dokumentacije i preseljenju u nove prostorije sindikata, koja je obavljena po predhodnoj odluci GO donetoj 25.jula 2014. godine.

Radosavljević je upoznao prisutne sa celim tokom popisa i poteškoćama na koje su on i članovi komisije naišli prilikom ulaska u prostorije sindikata u Ustaničkoj 64, koja je kasnije od strane samozvanog predsednika sindikata Jovana Đurića i bivše generalne sekretarke Milene Jocić lažno policiji i pojednim medijima prikazana kao provala, iako je policija tokom samog popisa bila na licu mesta i upoznata sa događajem.

GO je jednoglasno podržao i usvojio izveštaj o radu Popisne komisije i preseljenju stvari u novu kancelariju, najoštrije osudio insinuacije i jednoglasno stao iza celog događaja.

Predsednik sindikata Željko Veselinović, prezentovao je članovima GO i prisutnima dokumentaciju na koju se naišlo prilikom popisa, u kome se jasno vidi način na koji je vanstaturno pokušana njegova smena, kao i stvarna namera isključene grupe bivših sindikalaca protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave.

Veselinović je pokazao prisutnima priznanice na kojima se jasno vidi kako su Jovan Đurić, Milena Jocić i ostali, odmah po njegovoj smeni međusobno izdelili jedni drugima više od 200.000 dinara radničkog novca na ime bespovratne pomoći  (pogledaj posebnu vest : https://sloga.org.rs/pucisti-podelili-medju-sobom-vise-od-200-000-dinara/)

2

U nastavku sednice GO je doneo niz konkretnih planova aktivnosti za budući period, među kojima je najvažnije – formiranje tima za praćenje situacije u preduzećima u restruktuiranju i u onima u kojima se radnicima preti masovnim otpuštanjem, kao i tima za praćenje i implementaciju kolektivnih ugovora u skladu sa nedavnim izmenama Zakona o radu.

Među bitnim odlukama, GO je doneo :

– da se svim organizacijama i ustanovama u kojima rade ovlašćeni predsednici sindikata i članovi organa pošalju dopisi o njihovom legalitetu i legitimitetu, s obzirom da je predhodnih dana od grupe isključenih članova koje predvode Jovan Đurić i Jocićeva slato više dopisa i nezakonskih odluka u ime sindikata o njihovim smenama, a sve sa ciljem diskreditacije pred poslodavcem.

– da se Milanu Petriću, potpredsedniku sindikata i narodnom poslaniku delegiranom  ispred Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, uputi dopis kojim se poziva da se izjasni o svom statusu unutar sindikata.

– da se Aleksandar Maksimović, predsednik Sindikata Sloge u Narodnoj skupštini razrešava članstva u GO i da mu se uputi dopis o svom izjašnjavanju o budućem statusu u Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”.

– da se Jasmini Maričić, iz Sindikata Sloga u Ministarstvu rada, bivšem potpredsedniku sindikata i članu GO – uputi odluka o razrešenju i isključenju iz članstva, i da se se o istom obavesti i naš Sindikat u Ministarstvu.

– da se Bobanu Vasiću, povereniku iz Sloga GSP poništava odluka o njegovom razrešenju iz juna meseca 2013.

Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” se posebno zahvaljuje Branimiru Kuzmanoviću, predsedniku Gradske opštine Vračar na ustupanju sale za sastanak , zbog tehničkih nemogućnosti da se održi u novom prostoru u Nušićevoj br.6 , koja je u poslednjoj fazi opremanja i tehničke pripreme za početak punog i funkcionalnog rada i održavanja većih sastanaka poput sednica Glavnog odbora.

Glavni odbor USS “Sloga”

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top