Home » SLOGA VESTI » ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA

ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA

Na sednici Glavnog odbora (GO) Udruženih sindikata Srbije “Sloga“, održanoj 23. avgusta u Beogradu, jednoglasno su usvojeni izveštaji o radu popisne komisije i doneto je više odluka i planova aktivnosti za naredni period. Sednicom je predsedavao predsednik sindikata Željko Veselinović.

1

U obraćanju članovima Glavnog odbora, potpredsednik sindikata Vladimir Radosavljević, kao imenovani predsednik Popisne komisije pročitao je izveštaj o izvršenom popisu tehničke opreme, dokumentacije i preseljenju u nove prostorije sindikata, koja je obavljena po predhodnoj odluci GO donetoj 25.jula 2014. godine.

Radosavljević je upoznao prisutne sa celim tokom popisa i poteškoćama na koje su on i članovi komisije naišli prilikom ulaska u prostorije sindikata u Ustaničkoj 64, koja je kasnije od strane samozvanog predsednika sindikata Jovana Đurića i bivše generalne sekretarke Milene Jocić lažno policiji i pojednim medijima prikazana kao provala, iako je policija tokom samog popisa bila na licu mesta i upoznata sa događajem.

GO je jednoglasno podržao i usvojio izveštaj o radu Popisne komisije i preseljenju stvari u novu kancelariju, najoštrije osudio insinuacije i jednoglasno stao iza celog događaja.

Predsednik sindikata Željko Veselinović, prezentovao je članovima GO i prisutnima dokumentaciju na koju se naišlo prilikom popisa, u kome se jasno vidi način na koji je vanstaturno pokušana njegova smena, kao i stvarna namera isključene grupe bivših sindikalaca protiv kojih su podnete odgovarajuće krivične prijave.

Veselinović je pokazao prisutnima priznanice na kojima se jasno vidi kako su Jovan Đurić, Milena Jocić i ostali, odmah po njegovoj smeni međusobno izdelili jedni drugima više od 200.000 dinara radničkog novca na ime bespovratne pomoći  (pogledaj posebnu vest : https://sloga.org.rs/pucisti-podelili-medju-sobom-vise-od-200-000-dinara/)

2

U nastavku sednice GO je doneo niz konkretnih planova aktivnosti za budući period, među kojima je najvažnije – formiranje tima za praćenje situacije u preduzećima u restruktuiranju i u onima u kojima se radnicima preti masovnim otpuštanjem, kao i tima za praćenje i implementaciju kolektivnih ugovora u skladu sa nedavnim izmenama Zakona o radu.

Među bitnim odlukama, GO je doneo :

– da se svim organizacijama i ustanovama u kojima rade ovlašćeni predsednici sindikata i članovi organa pošalju dopisi o njihovom legalitetu i legitimitetu, s obzirom da je predhodnih dana od grupe isključenih članova koje predvode Jovan Đurić i Jocićeva slato više dopisa i nezakonskih odluka u ime sindikata o njihovim smenama, a sve sa ciljem diskreditacije pred poslodavcem.

– da se Milanu Petriću, potpredsedniku sindikata i narodnom poslaniku delegiranom  ispred Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, uputi dopis kojim se poziva da se izjasni o svom statusu unutar sindikata.

– da se Aleksandar Maksimović, predsednik Sindikata Sloge u Narodnoj skupštini razrešava članstva u GO i da mu se uputi dopis o svom izjašnjavanju o budućem statusu u Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”.

– da se Jasmini Maričić, iz Sindikata Sloga u Ministarstvu rada, bivšem potpredsedniku sindikata i članu GO – uputi odluka o razrešenju i isključenju iz članstva, i da se se o istom obavesti i naš Sindikat u Ministarstvu.

– da se Bobanu Vasiću, povereniku iz Sloga GSP poništava odluka o njegovom razrešenju iz juna meseca 2013.

Glavni odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” se posebno zahvaljuje Branimiru Kuzmanoviću, predsedniku Gradske opštine Vračar na ustupanju sale za sastanak , zbog tehničkih nemogućnosti da se održi u novom prostoru u Nušićevoj br.6 , koja je u poslednjoj fazi opremanja i tehničke pripreme za početak punog i funkcionalnog rada i održavanja većih sastanaka poput sednica Glavnog odbora.

Glavni odbor USS “Sloga”

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*