Home » ОБАВЕШТЕЊА » Председник „Слоге“ посетио “Falc East” у Књажевцу
Председник „Слоге“ посетио “Falc East” у Књажевцу

Председник „Слоге“ посетио “Falc East” у Књажевцу

Констатовано је да је у претходном периоду било одређених проблема у комуникацији између синдиката и послодавца, као и на релацији послодавац – централа Слоге, али да су ти проблеми детектовани и да се више неће понављати.

Београд, 10.01.2018. г – Председник Удружених синдиката Србије Жељко Веселиновић на позив руководства италијанске фабрике “Falc East” из Књажевца посетио је уторак 9. јануара ту фабрику и заједно са председником нашег синдиката у тој компанији Владимиром Драгићевићем имао вишесатне разговоре са директором производње и првим човеком фирме Стефаном Двојаковићем.

Драгичевић, Двојаковић, Веселиновић – “Falc East”

Констатовано је да је у претходном периоду било одређених проблема у комуникацији између синдиката и послодавца, као и на релацији послодавац – централа Слоге, али да су ти проблеми детектовани и да се више неће понављати.

Представници послодавца изнели су своје аргументе и проблеме пословања, али исто тако и позитивне ствари које су урађене од доласка новог менаџмента пре тачно годину дана, попут увоза нових машина и израде нових хала, истакавши чињеницу да “Falc East” приликом куповине некадашње фабрике “Леда” која се такође бавила производњом обуће пре 13 година, није добијао и не добија субвенције од државе Србије.

Представници синдиката и послодавца су се сложили да не може и не сме више бити препрека у преговорима и да колективни уговор мора бити потписан у законском року.

Констатовано је да зараде нису велике и да главни акценат колективног уговора мора бити фокусиран на бољи материјални положај запослених и на повећање зарада које су данас мало више од минималца.

Представници менаџмента ће према тврдњи синдиката дати све од себе да убеде власнике компаније да је то веома важна ставка.

Веселиновић је током посете фабрици имао прилику да обиђе све производне погоне и свако радно место и да разговара директно са радницима у производњи.

Веселиновић – “Falc East”

–  Морам да нагласим да сам пријатно изненађен да се у фабрици задржао добар део некадашњих права, јер радници за разлику од других сличних фирми у Србији који су у рукама стране компаније овде не раде под пресијом и притиском, немају норму и мобинг што је велика реткост за данашње време, казао је Веселиновић

Након обиласка фабрике он је присуствовао и састанку одбора синдиката на коме се разматрала понуда о приступању на изради колективног уговора.

Ćlanovi sindikata Sloga “Falc East”

– Ја лично морам да искажем задовољство постигнутим договором јер је ово показатељ да се преговорима може доћи до решења и уједно бих позвао све послодавце да увек предност дају преговорима а не штрајку. То се посебно односи на оне послодавце који гуше слободно синдикално организовање, занемарујући чињеницу да је циљ и синдиката и послодавца да свака фирма успешно послује, да радник зарађује и да сви буду задовољни.

Веселиновић је посебно похвалио цео одбор синдиката Слога због храбрости, мудрости и добре организованости, с обзиром да је од 1000 запослених у тој компанији око 700 радника у синдикату Слога.

–  Исто тако морам да похвалим и представнике менаџмента на челу са директором производње Стефаном Двојаковићем који су у последњем тренутку показали спремност за договор и компромис, истакао је први човек Слоге.

Инфо Слога

 

 

..

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

One comment

  1. Mobinga ima puno. Norme mema jedino

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top