Home » OBAVEŠTENJA » Održan štrajk upozorenja u JKP Stari Grad Šabac

Održan štrajk upozorenja u JKP Stari Grad Šabac

Šabac – Beograd, 05.01.2018. – USS Sloga Nezavisni sindikat JKP Stari Grad Šabac održao je danas u krugu svog preduzeća u Šapcu ranije najavljen štrajk upozorenja.

U jednočasovnom štrajku upozorenja na kome se okupilo oko 200 radnika izneti su zahtevi sindikata koji se tiču isplate solidarne pomoći na osnovu kolektivnog ugovora, budući da su zaposleni u tom sektoru izdvojeni iz dela za vraćanje smanjenih zarada koje je donela Vlada Srbije.

VIDEO

[jwplayer mediaid=“17199″]

Predhodno je na zboru radnika, a zatim i u pregovorima štrajkačkog odbora sa predstavnicima poslodavca rečeno da za sada ne postoji mogućnost da se zaposlenima isplati novčana pomoć i da će se videti u narednom periodu postoji li uopšte takva mogućnost.

Štrajkački odbor je za 10.01.2018. najavio novo okupljanje na kome će doneti odluku da li će se iću u radikalizaciju, odnosno generalni štrajk.

USS Sloga Nezavisni sindikat JKP Stari Grad Šabac je većinski sindikat u tom JKP preduzeću i od 298 zaposlenih radnika ima 294 člana u sindikatu.

Informativna služba USS Sloga

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*