Home » OBAVEŠTENJA » Umesto štrajka kolektivni ugovor

Umesto štrajka kolektivni ugovor

Knjaževac – Beograd, 11.01.2018. – Generalni štrajk koji je najavljen za petak 12. januara u italijanskoj kompaniji “Falc East” u Knjaževcu se neće održati, budući da je postignut dogovor sa predstavnicima poslodavca da će se pristupiti pregovorima na izradi kolektivnog ugovora što je bio i glavni štrajkački zahtev.

Odbor sindikata je kasno sinoć na sastanku štrajkačkog odbora i nakon zbora radnika predložio da se štrajk zamrzne i da se krene u pregovore.

Sindikat će nastaviti da prati poteze poslodavca, tako da štrajk kao opcija može biti ponovo aktuelizovan, rekao je predsednik sindikata Sloga u toj kompaniji Vladimir Dragičević.

On je naglasio da pregovori nemaju alternativu i da svi zaposleni očekuju kolektivni ugovor kao krajnji cilj socijalnog dijaloga između radnika i poslodavca i ujedno najavio da će u što kraćem roku biti formiran odbor za pregovore.

Podsećanja radi, više od 600 zaposlenih u italijanskoj kompaniji “Falc East” je krajem prošle godine u krugu fabrike održalo jednočasovni štrajk upozorenja sa zahtevima za zaključenje kolektivnog ugovora i smenu direktora proizvodnje.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*