Home » OBAVEŠTENJA » Potrebne veće kazne i inspekcijski nadzor

Potrebne veće kazne i inspekcijski nadzor

Beograd, 19. jun 2015. – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Privredna komora Srbije organizovali su danas okrugli sto na kome je predstavljen Nacrt zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti.

osNacrt zakona predstavili su pomoćnik ministra za rad Zoran Lazić, i šef Odseka za unapređenje oblasti rada i prava po osnovu rada u zemlji i inostranstvu Snežana Bogdanović.

Učešće u prezentaciji ovog akta Uzeli su i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, potpredsednik sindikata Vladimir Radosavljević i šef pravne službe Jelena Milošević.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ranije su saopštili da smatraju da će Srbija donošenjem ovakvog zakona doprineti boljem uređenju sistema u oblasti radnih odnosa i kroz njega precizirati uslove i procedure pod kojima poslodavci iz Srbije koji posluju na inostranom tržištu mogu upošljavati i upućivati radnike na rad u inostranstvo.

Sa tim je bio saglasan i predstavnik našeg sindikata, potrpredsednik Vladimir Radosavljević, koji je kroz otvorenu diskusiju ukazao na neke nedostake koje zakon u sebi sadrži, založio se za povećanje kaznenih odredbi i zabrane rada za firme i preduzeća koje krše odredbe predloženog zakona, kao i za veći nadzor inspekcijskih organa, a čijim radom sindikat u ovom trenutku nije zadovoljan.

O ovoj temi je napravljen i emitovan prilog u „Novostima Dana“ Radio Beograda 1, koji možete poslušati u nastavku teksta, čuti izjave učesnika skupa i našeg potpredsednika sindikata Vladimira Radosavljevića, u prilogu novinara radio Beograda Milenka Markovića.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*