Home » OBAVEŠTENJA » POTPISAN PRVI KOLEKTIVNI UGOVOR U LEONIJU
POTPISAN PRVI KOLEKTIVNI UGOVOR U LEONIJU

POTPISAN PRVI KOLEKTIVNI UGOVOR U LEONIJU

U kompaniji „Leoni” u Prokuplju juče je, posle višemesečnih pregovora, potpisan prvi Kolektivni ugovor kojim su, uz saglasnost poslodavca i reprezentativnih sindikata, unapređena prava zaposlenih koja do sada nisu bila regulisana u skladu zakonom .

en_gphoto_613Kolektivni ugovor potpisali su, kao predstavnik poslodavca, generalni direktor Leonija Joerg Paechnatz, a u ime zaposlenih, Zoran Milosavljević predsednik Sloga Leoni  i Boban Miladinović iz Sindikata Nezavisnost Leoni.

Koletkivnim ugovorom uređuju se prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa  i on se odnosi na više od 2000 srpskih radnika koji rade u ovoj  nemačkoj kompaniji iz Nirnberga, koja se bavi proizvodnjom autokablova.

„Ugovor je kruna višemesečnih pregovora sa poslodavcem koji smo mi iz sindikata Sloga Leoni prvi inicirali i iskreno se nadamo da su njegovim potpisivanjem stvoreni preduslovi za dalji napredak u socijalnom dijalogu i stvaranju pozitivne klime koja će unaprediti položaj kako samih radnika, tako i unaprediti dalji razvoj ove kompanije“, izjavio je  Zoran Milosavljević predsednik Sloga Leoni.

Miloš Igrutinović, predstavnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“  ispred Granskog sindikata industrijskih radnika, koji je prisustvovao svim pregovorima, rekao je da kolektivni ugovor nije baš najidealniji, ali je dobar početak i pokazatelj  kako treba voditi socijalni dijalog i kako se pregovorima može doći do konkretnih rezultata.

„Nadamo se da će  iste ili slične strane kompanije koje posluju  u Srbiji pokušati da se ugledaju na primer Leonija, koji je položio visok stepen odgovornosti kada su radnički zahtevi u pitanju. Od nečega se mora krenuti i mi smo kao sindikat zadovoljni postignutim što je u ovom momentu maksimum“ – rekao je Igrutinović.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se zahvaljuju  svim pregovaračima i učesnicima u pregovorima koji su bili teški, iscrpljujući, ponekad i sa žustrim raspravama, ali su ipak, na kraju, doveli do potpisivanja nečeg što je kruna socijalnog dijaloga i šta donosi konkretni boljitak radnicima u ovoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom autokablova.

 

Info SLOGA

 

kolugovorleoni

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top