Home » OBAVEŠTENJA » JOŠ JEDAN USPEH – SINDIKAT SLOGA OB SVETI LUKA OD DANAS REPREZENTATIVAN!

JOŠ JEDAN USPEH – SINDIKAT SLOGA OB SVETI LUKA OD DANAS REPREZENTATIVAN!

Zaposleni u Opštoj  bolnici “ Sveti Luka “ u Smederevu od danas su dobili   reprezentativni sindikat koji će zastupati njihove interese pred poslodavcem.

DSC_0036-smal

Sindikat Sloga OB „Sveti Luka“ koji je osnovan 8. novembra prošle godine, za samo nekoliko meseci, poštenim i iskrenim radom uspeo je da osvoji poverenje zaposlenih i da mu pristupi veliki broj članova. Kao krunu, danas su procesom prebrojavanja pristupnica  dobili reprezentativnost.

„U današnjem procesu prebrojavanja pritupnica, koji nije bio nimalo lak, imali smo na žalost i opstrukcija od strane drugih sindikata, čija imena neću navoditi, jer nisu vredni pomena zbog pokušaja opstrukcije. U čistoj  situaciji uspeli smo da dokažemo svoju reprezentativnost, a nju smo potvrdili čak i viškom pristupnica potrebnim za utvrđivanje reprezentativnosti“-  rekla nam je Slobodanka Ilić, predsednica Sindikata Sloga OB „Sveti Luka“.

Ona je kazala da se zahvaljuje predstavnicima Sindikata lekara i farmaceuta koji su ih  uvažili kao deo sindikalne scene, dali podršku, insistirali na legitimitetu i zakonitom sprovođenju postupka utvrđivanja reprezentativnosti.

Takođe, zahvalnost se upućuje  i direktoru  dr. Goranu  Kuljaninu, kome se ispred sindikata i članova zahvaljuje  na razumevanju i poštovanju zakonskih propisa u procesu utvrđivanja reprezentativnosti.

„Ovaj naš uspeh nebi bio potpun bez bezrezervne pomoći i podrške sindikalne centrale Sloge, podrške i pomoći predsednika ogranka zdravstva i socijalne zastite Predraga Đurića, predsednika Sloge Željka Veselinovića, predsednika podunavskog okruga Veselina Ivanovića, ali i menadžmenta bolnice na iskrenoj  saradnji“ – istakla je Ilićeva.

Dobijanjem reprezentativnosti, Sindikat Sloga OB „Sveti Luka“  od danas punopravno učestvuje u socijalnom dijalogu, zastupa svoje članstvo u pronalasku konkretnih rešenja za bolje uslove rada i zarade, i kroz taj  proces povećava posvećenost i humanost medicinskog osoblja u pružanju kvalitetne i efikasne zdravstvene zaštite bolesnicima.

Sindikat Sloga čestita Slobodanki Ilić i svim ostalim učesnicima u ovom istorijskom poduhvatu, a posebno članstvu bolnice OB „Sveti Luka“  na dosadašnjem ukazanom poverenju.

Samo zajedno i SLOŽNO možemo dalje!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*