Home » OBAVEŠTENJA » POSTIGNUTA SAGLASNOST OKO ZAKONA O RADU

POSTIGNUTA SAGLASNOST OKO ZAKONA O RADU

Beograd, 02. jun 2014. – Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas Agenciji Tanjug da je Predlog Zakona o radu spreman i da očekuje da se u narednom periodu članovi Socijalno-ekonomskog saveta izjasne o njemu.

„Kada se članovi Saveta izjasne o njemu on može da ide u skupštinsku proceduru. Radne grupe su radile, postignut je visok nivo saglasnosti oko nekih tema ali oko nekih nije postignuta saglasnost i to je nešto što je prirodno“, rekao je Vulin novinarima u Beogradu nakon konferencije o ekonomskom uticaju socijalnih preduzeća.

Vulin je dodao da je novi zakon pravljen tako da odgovara svima.

Ministar je precizirao da saglasnost nije postignuta oko proširenog dejstva kolektivnih ugovora.

„Ovaj zakon nije pravljen da bi umanjio zarade radnika – to se neće desiti“ poručio je ministar i dodao da će minimalne zarade određivati Socijalno-ekonomski savet.

———————————————————————————————————————

Ovim su se sve naše bojazni obistinile, jer način na koji je on donešen  utire put tehnokratskim metodama odlučivanja i donošenja zakona, čime se kolektivno pregovaranje i tripartizam, sada već otvoreno promovišu u ”podaničko partnerstvo“ kao novi model dijaloga socijalnih partnera.

INFORMATIVNA SLUŽBA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*