Home » OBAVEŠTENJA » Poštarima nabaviti bicikle na elektro pogon

Poštarima nabaviti bicikle na elektro pogon

Sindikat radnika pošte “Sloga” nakon najave V.D. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića da će ta kompanija nabaviti oko 800 novih bicikala za dostavu pošiljki zahtevaju da ti bicikli budu isključivo na električni pogon.

Ako je namera iskrena da se poštarima obezbede bolji uslovi za rad, a korisnicima kvalitetnija i brža usluga, smatramo da bicikli moraju biti savremeni, električni, brzi i jaki.

Potpuno razumemo potrebu za potenciranjem ekoloških načina dostave i brigu o životnoj sredini za dobrobit svih građana, ali smo dužni da upozorimo da korisnici poštanskih usluga u 21. veku od svojih poštara očekuju brze dostave, a ne ljude u godinama, često i bolesne koji će biti primorani da guraju bicikl sa hrpom teških pošiljki i paketa pored sebe.

Ako je namera da Pošta Srbije nabavi tek poneki bicikl na električni pogon, odnosno da većina bicikala bude manuelna, od kineskog proizvođača i na snagu okretanja pedala – bolje nam nabavite “rikše” da ih vučemo ručno!

Ionako su nas po brzini isporuka paketa odavno premašile privatne kompanije i dostavne službe sa vozačima kojima se prećutno i nekažnjeno toleriše jurcanje drumovima Srbije.

Sindikat radnika pošte “Sloga” će pratiti najavljenu nabavku bicikala za koju se nadamo da će biti javna i transparentna, kako se ne bi dogodilo da se ekološki krš iz Kine koji oni više ne koriste nađe u Srbiji za naše poslovne potrebe.

Kina je trenutno puna manuelanih dvotočkaša koji su postalali veliki problem za tu zemlju koja je modernizovala sve službe u skladu sa novim tehnologijama, tako i bicikala koji su gotovo svi na električni pogon.

Sindikat pošta Srbije “Sloga”

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content