Home » BLOG » POLAKO, GOSPODARU, POLAKO
Операција успела, пацијент умро!

POLAKO, GOSPODARU, POLAKO

Biće stezanja kaiša i teških bolnih rezova, poručuju  nam Vučić i članovi nove Vlade. Najavljuju reforme u različitim sferama društevnog života, koje moraju da se izvrše brzo i u vrlo kratkom roku, do kraja jeseni i zime. Prvi pacijenti na udaru noža ekonomske hirurgije su zakon o radu i reforma penzionog sistema.

Željko Veselinović predsedik USS SLOGA

Željko Veselinović
predsedik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

Donatori krvi i organa za ovaj novi ekonomsko-politički eksperiment treba da budu radnici, koji će zbog nastavka ekonomskog propadanja države  i tranzicionog siromaštva biti grubo odstranjeni kao kancerogeno tkivo, u vidu otpuštanja, pod  budnim okom tzv. stranih stručnjaka i domaćih “vunderkindova“, a troškove operacije će snositi sami, kroz nova kreditna zaduženja,dok će se dobitkom kao i uvek sladiti  privrednici, kojima se nakon ove operacije omogućava još povoljniji ambijent za stvaranje profita.

Za ovaj zahvat, političko- ekonomskim hururzima još uvek nedostaju asistenti, a oni se sada grozničavo traže među mnogobrojnim sindikatima, ekonomistima, sociolozima, i dr. sitnim potkupljivim dušama, koji će im pomoći da i ovog puta kao do sada uspešno završe operaciju koja glasi   –  Operacija uspela, pacijent umro!

Operacija uspela, pacijent umro!

Operacija uspela, pacijent umro!

Kad smo već kod “rezova“, zar nije logično da operacuju oživljavanja srpske ekonomije započne mač pravde, i načne rez u kapital onih koji su se godinama “bezobrazno bogatili“, a nisu bili na udaru države jer ih je čuvala politička elita kojom su upravljali, i čiji su danas mesečni prihodi od profita isti koliko i ceo godišnji budžet jedne srpske lokalne samouprave.

U ovoj zemlji je stanje poražavajuće. To najbolje ilustruje podatak da se procenjuje da je u Srbiji 700.000 siromašnih, da 100.000 ljudi živi ispod granice siromaštva, a da se više od 11 hiljada dece hrani u narodnim kuhinjama, dok lokalne samouprave sve teže  uspevaju da obezbede sredstva za obezbeđivanje bar jednog obroka dnevno.

Na kraju, dakle, da se ipak vratimo kod “rezova“ i da se svi zapitamo: Može li Vlada koja se mesecima unazad  bavila  sama sobom, sa premijerom koji je još uvek neodlučan  oko pojmanja levice i socijalne pravde da nam donese promene i da se izbori sa tajkunima i monopolistima koji godinama sisaju radničku krv ove nacije ?

Vreme je da ova Vlada shvati da stezanje kaiša naroda nije rešenje, već politički bumerang koji može da im se obije o glavu!

Željko Veselinović, predsednik Sloge

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*