Home » SLOGA VESTI » Podržaćemo protest jer je važno da se istina čuje i obelodani

Podržaćemo protest jer je važno da se istina čuje i obelodani

Mi ćemo kao sindikat podržati i učestvovati u protestu koji je zakazao Sindikat lekara i farmaceuta Srbije i pozvati sve naše članove iz zdravstva, ali i druge da ga podrže, jer smatramo da je istina veoma važna da se čuje u mraku u kome se danas nalazimo. Ne možete čuti činjenice da je ogromni broj zdravstvenih radnika preminuo i da nam je zdravstvo u kolapsu. Ljudi koji tamo rade imaju opstrukcije od nadležnih, od ministra do vlade koja nije sposobna da iznese problem sa pandemijom, rekao je predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović za KTV Zrenjanin.

Veselinović je rekao da on poštuje kolegu Radeta Panića, jer je u vreme pandemije pokazao ličnu hrabrost i znanje u borbi za lekare i sve zdravstvene radnike. On je dodao da se nada da će protest biti uspešan, a uspešnost će zavisiti od toga koliko će se zdravstvenih radnika i građana odazvati.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije zakazao je protest ispred zgrade Vlade Srbije za 15. februar. Ovaj sindikat traži od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da im pomogne u istraživanju i analiziranju podataka o stopi smrtnosti među lekarima i zdravstvenim radnicima tokom pandemije Covid 19.

Takođe, sindikat lekara i farmaceuta Srbije je pozvao na odgovornost nadležne institucije koje su dozvolile da Srbija ima najveći broj preminulih zdravstvenih radnika u Evropi za vreme epidemije.

Iako zvanični podaci ne postoje, prema tvrdnjama iz ovog sindikata preko 70 lekara je do sada izgubilo živote, a sve one koji radi sa kovid pacijentima prati nedostatak zaštitne opreme, nepoverljivi građani, loša organizacija rada i dugi redovi onih koji čekaju na njihovu pomoć.

Predsednik tog sindikata anesteziolog dr. Rade Panić je rekao da je sistem pukao i da je epidemija samo ogolila raniji problem zdravstvenog sistema i da će se prave razmere toga videti tek kad statistika pokaže ko je od pacijenata preminuo od druge bolesti, jer zbog epidemije nije mogao da stigne na red za lečenje.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” osudili su od samog početka neargumentovane i orkestrirane napade na kolegu Panića, koji je zbog iznošenja objektivnog stanja u zdravstvu postao meta nesposobne vlasti i njihovih dežurnih kritičara.

Sloga je pozvala na solidarnost, jasno stavljajući do znanja da je napad na kolegu Panića ujedno i napad na sve sindikate i zdravstvene radnike koji rade u veoma teškim uslovima.

Informativna služba

 

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content