Home » SAOPŠTENJA » Nestručnost ili pokušaj podmićivanja?

Nestručnost ili pokušaj podmićivanja?

Stanica Velanac, predsednik sindikata Sloga u Specijalnoj Bolnici za bolesti štitaste žlezde i Metabolizma Čigota odbila je da prihvati nezakonito uvećanje svoje plate za čak tri puta i istog trenutka je podnela žalbu na odluku direktora koji joj je kao predstavniku sindikata uvećao.

Da poštenje, čast i obraz nemaju cenu pokazao je i nesvakidašnji gest naše koleginice iz specijalne Bolnice Čigota, Stanice Velanac, koja je zaprimila Odluku direktora Specijalne bolnice Čigota, Aleksandra Simića, kojom joj se kao predstavniku sindikata uvećava osnovica plate za tri puta, što je izazvalo iznenađene i zaprepašćenje same Stanice Velanac.

Prilikom donošenje odluke direktor se pozvao na zakon o radu i poseban kolektivni ugovor za zaposlene u zdravstvu. Međutim, kada se pažljivije pogledaju navedeni zakonski članovi jasno je da predstavnik našeg sindikata ne ispunjava zakonske uslove za povećanje plate.

Zbog toga je Stanica Velanac uputila žalbu na Odluku direktora, ukazujući da je prekršio odredbe iz kolektivnog ugovora.

Iz sindikata u Užicu navode da su veoma ponosni na svoju koleginicu Stanicu koja nije htela da prihvati nezakonito uvećanje plate.

Sindikat je javno upitao da li je njeno nezakonito uvećanje pokušaj podmićivanja i njenog stavljanja “pod kontrolu” kao sindikalnog predstavnika uoči sve izvesnije privatizacije te ustanove, ili je posredi nestručnost pravne službe koja je odluku o uvećanju zarade prosledila na potpis direktoru.

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*