Home » SAOPŠTENJA » Nestručnost ili pokušaj podmićivanja?
Nestručnost ili pokušaj podmićivanja?

Nestručnost ili pokušaj podmićivanja?

Stanica Velanac, predsednik sindikata Sloga u Specijalnoj Bolnici za bolesti štitaste žlezde i Metabolizma Čigota odbila je da prihvati nezakonito uvećanje svoje plate za čak tri puta i istog trenutka je podnela žalbu na odluku direktora koji joj je kao predstavniku sindikata uvećao.

Da poštenje, čast i obraz nemaju cenu pokazao je i nesvakidašnji gest naše koleginice iz specijalne Bolnice Čigota, Stanice Velanac, koja je zaprimila Odluku direktora Specijalne bolnice Čigota, Aleksandra Simića, kojom joj se kao predstavniku sindikata uvećava osnovica plate za tri puta, što je izazvalo iznenađene i zaprepašćenje same Stanice Velanac.

Prilikom donošenje odluke direktor se pozvao na zakon o radu i poseban kolektivni ugovor za zaposlene u zdravstvu. Međutim, kada se pažljivije pogledaju navedeni zakonski članovi jasno je da predstavnik našeg sindikata ne ispunjava zakonske uslove za povećanje plate.

Zbog toga je Stanica Velanac uputila žalbu na Odluku direktora, ukazujući da je prekršio odredbe iz kolektivnog ugovora.

Iz sindikata u Užicu navode da su veoma ponosni na svoju koleginicu Stanicu koja nije htela da prihvati nezakonito uvećanje plate.

Sindikat je javno upitao da li je njeno nezakonito uvećanje pokušaj podmićivanja i njenog stavljanja “pod kontrolu” kao sindikalnog predstavnika uoči sve izvesnije privatizacije te ustanove, ili je posredi nestručnost pravne službe koja je odluku o uvećanju zarade prosledila na potpis direktoru.

Informativna služba

 

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top