Home » OBAVEŠTENJA » Sloga pozdravlja isplatu bonusa radnicima Drekslmajera

Sloga pozdravlja isplatu bonusa radnicima Drekslmajera

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozdravljaju odluku nemačke kompanije Drekslmajer koja je na nivou centrale i po odobrenju vlasnika donela odluku da svim zaposlenima u Srbiji isplati jednokratni bonus u neto iznosu od 9.920 dinara zbog rada u uslovima pandemije.

Sindikat Sloga koji deluje u ovoj kompaniji je ovaj predlog izneo poslodavcu još početkom decembra prošle godine, nakon što je ova kompanija brojnim donacijama pomogla školskom i zdravstvenom sistemu u Zrenjaninu.

Smatramo da je isplata bonusa radnicima usled otežanih uslova rada i obaveznog nošenja zaštitnih maski stimulativnog karaktera, jer uspeh svakog preduzeća i njegove profitabilnosti uvek zavisi od onih koji su u direktnoj proizvodnji, a vrednovanje njihovog rada i kroz bonuse, posebno u uslovima pandemije je vrsta socijalne odgovornosti.

Zato pozivamo i ostale poslodavce širom Srbije da se povedu ovim pozitivnim primerom i da na taj način ojačaju međusobno poverenje sa svojim zaposlenima.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*