Home » OBAVEŠTENJA » Napad na kolegu Panića je i napad na sve sindikate i radnike

Napad na kolegu Panića je i napad na sve sindikate i radnike

Udruženi sindikati Srbije Sloga najsnažnije osuđuju orkestrirane, prljave i gnusne napade na kolegu Radeta Panića, anesteziologa i predsednika Sindikata lekara i farmaceuta, koji je zbog iznošenja objektivnog stanja u zdravstvu postao meta vlasti i njihovih dežurnih kritičara.

Pozivamo sve sindikalne organizacije u Srbiji da nam se pridruže u osudi, podignu svoj glas i stanu u odbranu kolege, jasno stavljajući do znanja da je napad na njega i napad na sindikate, a time i radnike koji su nam članstvom ukazali poverenje.

Ne razumemo sve one koji na ovo ćute danima i dozvoljavaju da se blati, stigmatizuje i napada neko čija je plemenita struka pored udara Korone sada i na udaru dnevne politike.

Svedoci smo, nažalost, posebno tokom trajanja pandemije da je svaki dijalog u ovoj tužnoj i siromašnoj zemlji, posebno socijalni, ogoljen do srži i obesmišljen. Na konkretne zahteve ili pitanja dobijamo laži, mržnju i uvrede, hvalospeve o nekakvim uloženim sredstvima u Potemkinove fasade koju istina, ma koliko se trudili da je sakriju i maskiraju – svakim danom se sve više ogoljava i kruni.

Istina je porazna, jer mi živimo u društvu u kojem je činjenica da je zavladalo ekstremno siromaštvo, kako materijalno tako i duhovno u vidu prostaštva i primitivizma, a jedino merilo opstanka u sve više autoritarnoj državi je ćutanje, što je zapravo tužna činjenica da više ne razlikujemo šta je to dobro i ispravno, a šta ne.

Smatramo da je ovo poslednja prilika da zajednički povratimo duboko poljuljano poverenje radnika čije su kičme savijene toliko da su neki postali zadovoljni milostinjom od plate i penzije, kojom ne mogu da pokrpe ni najosnovnije potrebe, već samo hleb i nešto najosnovnije, ne da bi živeli, već isključivo kako bi ostali živi.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content