Home » OBAVEŠTENJA » Ispuniti stara obećanja, pa davati nova

Ispuniti stara obećanja, pa davati nova

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni sva obećanja pripadnicima Vojske Srbije iz predhodnog perioda, jer su ona ostala samo mrtvo slovo na papiru, počev od vremena kada je bio ministar odbrane, premijer, do danas kada je na mestu predsednika države.

Predsednik je juče u Nišu prilikom promocije tenkova pristiglih iz Rusije u svom obraćanju javnosti još jednom obećao veće zarade, ovoga puta za razvodnike, desetare i podoficire, jer su plate male u odnosu na one u privredi, kao i da postoji veliki odliv kadra, a što je predhodni ministar vojni Aleksandar Vulin tretirao kao tajnom.

Drago nam je što je predsednik prepoznao problem odliva kadrova na koji smo kao sindikat ukazivali duže vreme i to pozdravljamo, međutim, kada su njegova nova obećanja u pitanju nismo veliki optimisti, jer do sada nije ispunio ni jedno predhodno: od izgradnje jeftinih stanova, većih plata, kao i jake odbrambene industrije koja će postati motor srpske ekonomije.

Stvarnost je sasvim drugačija, zarade pripadnika vojske nisu povećane već smanjene, dok se osnovica za obračun zarada propisana članom 95. Zakona o Vojsci ne poštuje.

Uniforme vojnici nisu dobili u celosti, umesto obećana tri kompleta uniforme, vojnik ima samo jedan. Namenska industrija je takođe u nezavidnom položaju, naročito valjevski “Krušik“ koji je doveden pred bankrot, aferom koja nije rasvetljena i kreditno zadužen da bi se radnicima isplatile plate.

Vojnici od predsednika očekuju da ispuni sve ono šta je predhodno izobećavao, jer svakodnevno, savesno i odgovorno izvršavaju sve postavljene zadatke, svakoga dana u godini, bez obzira na vreme i vremenske uslove i zbog toga ne zaslužuju da se neko igra sa njihovim poverenjem.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content