Home » SINDIKAT » Pregovori za novi kolektivni ugovor u Rapp Marine

Pregovori za novi kolektivni ugovor u Rapp Marine

U Norveškoj kompaniji “Rapp Marine Group” iz Knića koja se bavi remontom i proizvodnjom alatnih mašina i opreme “Sloga” počela pregovore oko zaključenja novog kolektivnog ugovora.

Pregovori su trajali gotovo pet sati i uspeli smo da se dogovorimo oko svega, osim oko isplate regresa, što će se, nadam se, rešiti narednih dana. Na žalost i ova kompanija trpi posledice krize. Međutim, uspeli smo da sačuvamo ono najbolje iz vremena kada je kompanija dobro poslovala. Sve ono iz ranijeg kolektivnog ugovora za koji smatramo da je dosta dobar” – ističe nakon jučerašnjih pregovora Željko Veselinović, prvi čovek sindikata “Sloga” i jedan od učesnika u pregovorima.

Iako su pregovori započeli ranije, na poziv predsednika “Sloge” u toj kompaniji Božidara Milenića, u procesu pregovaranja kao podrška i pomoć su se priključili predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović, potpredsednik Predrag Đurić i članovi GO Nikola Erić i Nemanja Stojanović.

Prema rečima Željka Veselinovića, generalni direktor kompanije Aleksandar Djorđević je izneo ozbiljnu prezentaciju o poslovanju kompanije “Rapp Marine Group” koja je u vlasništvu Norveškog investicionog fonda. Zbog Korone, kompanija koja remontuje vitla i delove za brodove i jahte imala je manju proizvodnju za gotovo 40 procenata.

Veselinović se nada da se takav trend u ovoj godini neće nastaviti i da će više od 160 zaposlenih nastaviti da radi i prima solidne zarade.

On dodaje da je Rap Marine u Srbiji više nego solidna firma u kojoj svaki zaposleni može zaraditi veoma dobru platu pod uslovom da radi i ispoštuje normu koja nije velika i koju i početnici mogu ispuniti i prebaciti.

Naš utisak je, naglašava Veselinović da je komunikacija izmedju menadžmenta i zaposlenih odlična, da nema mobinga i straha, već da radnici rade u atmosferi koja je više nego korektna. Ono što je meni zapalo za oko je to da “ zaposleni pored pauze za obrok od 30 minuta imaju i po dve pauze od 15 i 10 minuta, što ja do sada nisam imao prilike da vidim”, izdvaja on.

“Rapp Marine Group” je još jedna vrlo korektna strana kompanija i nadamo se da će se u narednom periodu postići i dogovor oko regresa, čime bi se finalizirao kolektivni ugovor, zaključio je Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga.

 

IS

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content