Home » OBAVEŠTENJA » Diskriminisan zbog aktivnosti u sindikatu

Diskriminisan zbog aktivnosti u sindikatu

Beograd, 13.01.2021. – Poverenik za zaštitu ravnopravnosti okončao je postupak utvrđivanja diskriminacije u MUP po osnovu članstva u sindikalnoj organizaciji. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije diskriminisalo Dragana Žebeljana potpredsednika sindikata tako što ga je stavilo u nepovoljniji položaj na osnovu ličnog svojstva – članstvo u sindikalnoj organizaciji, čime je povredilo odredbe člana 6 i 16 Zakona o zabrani diskriminacije a u vezi člana 18. Zakona o radu.

Neupućivanjem Dragana Žebeljana na stručnu obuku „Osnove bezbednosti pri kontaktu sa eksplozivnim predmetima“ u periodu od 16. do 29. septembra 2019.godine u Moskvu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je stavilo Dragana Žebeljana u nepovoljniji položaj na osnovu ličnog svojstva – članstvo u sindikalnoj organizaciji, čime je povredilo odredbe čl. 6 i 16 Zakona o zabrani diskriminacije, a u vezi sa članom 18. Zakona o radu.

O daljim aktivnostima povodog ovog slučaja, sindikat će blagovremeno obavestiti članstvo i javnost.

Sindikat policije Sloga

 

Opširnije na: MUP – SVS diskriminisalo potpredsednika sindikata

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*