Home » KAMPANJE » Peticijom do kolektivnog ugovora u Vojsci Srbije
Peticijom do kolektivnog ugovora u Vojsci Srbije

Peticijom do kolektivnog ugovora u Vojsci Srbije

Beograd, 10.03.2018. – Sindikat Sloga VMA podržao je i aktivno se uključio u akciju kolega iz Vojnog sindikata Srbije u prikupljanju potpisa pripadnika Vojske Srbije i građana, peticije kojom će se zaposlenima u njihovom ministarstvu omogućiti da pregovaraju i potpišu kolektivni ugovor.

Ovim povodom sindikati su uputili zajednički javni poziv, kojim se ističe njihov zahtev „da imaju prava na kolektivni ugovor i da žele da se pitaju pod kojim će uslovima da rade“.

Peticija se može potpisati u prostorijama ova dva sindikata.

Vojni sindikat Srbije je uz podršku Sindikata Sloga VMA, kao jedini reprezentativni sindikat u Vojsci Srbije, više puta do sada bezuspešno pozivao ministra odbrane i Vladu Srbije na zaključenje kolektivnog ugovora za zaposlene u tom sektoru bezbednosti.

Upravo ovo ignorisanje zakonskih obaveza od strane Ministarstva odbrane i Vlade Srbije iniciralo je pokretanje peticije u skladu sa zakonom.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju svako jačanje solidarnosti, sloge i međusobne saradnje sindikata u Ministarstvu odbrane i ujedno pozivaju sve radnike i ljude dobre volje da podrže napore ovih sindikata da pripadnici Vojske Srbije dobiju kolektivni ugovor.

U nastavku javni poziv za potpisivanje peticije.

Info Sloga

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top