Home » OBAVEŠTENJA » Država i vlast o ženama deklarativno i dekorativno
Država i vlast o ženama deklarativno i dekorativno

Država i vlast o ženama deklarativno i dekorativno

Živeo Međunarodni dan žena!

Beograd, 08.03.2018.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, ukazuju da je ogromna većina žena u Srbiji u veoma teškom položaju i da je borba za njihova prava i bolji položaj u društvu godinama unazad u deklarativnim i dekorativnim okvirima.

U Srbiji su radnici potpuno nezaštićeni aktuelnim zakonima o radu i penzijsko invalidskom osiguranju (PIO), zbog čega su žene najčešće žrtve radne eksploatacije, ucena i svih oblika zlostavljanja na radu i u porodici.

To što poneku ženu vidimo na nekom državnom položaju, funkciji ili parlamentu je samo dekoracija, jer i premijerka Brnabić u obavljanju svoje funkcije nema ličnog integriteta, budući da se ključne stvari donose od autoriteta u predsedništvu Srbije.

Smatramo da najveću odgovornost za položaj žena u Srbiji ima aktuelna vlast koja bezpogovorno nastavlja da sprovodi propalu ekonomsku politiku neoliberalnog kapitala i jeftine radne snage.

Poseban presedan u apsurdu, besmislenosti i nebrige države i vlasti o ženama predstavlja i nedavni javni poziv Ministarstva kulture i informisanja da se motiviše podsticaj rađanja i bolja demografska slika Srbije besmislenim sloganima kojima se sada smeje i čitava Evropa.

Za takve dušebrižnike imamo i mi jedan: „Vratiće se rode, ali onda kada sadašnji zakon o radu ode!“

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ na ovaj dan pozdravljaju svaku ženu koja se danas bori za svoj život, bolje uslove rada i savremena prava.

Živeo Međunarodni dan žena!

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top