Home » BLOG » OTVORENO, PREMIJERU ALEKSANDRU VUČIĆU
OTVORENO, PREMIJERU ALEKSANDRU VUČIĆU

OTVORENO, PREMIJERU ALEKSANDRU VUČIĆU

G.Milanovac, 16. jun 2014.godine – Nastupajući u emisiji „Stav Srbije“ na TV PRVA, za sindikat USS SLOGA ste izjavili da je to nepostojeći sindikat, jer je na poslednjim izborima nastupio zajedno sa DS. Kao Premijer, ali i lider vladajuće partije, Vi imate pravo da kritikujete naše opredeljenje da na izborima podržimo partiju koja je najveći politički protivnik Vaše partije, ali nemate pravo da nas proglašavate nepostojećim. Jer, mi, sa preko 100000 članova, postojimo!

Vladimir Radosavljević

Vladimir Radosavljević

Postojimo isto onako kao što postoji i tri četvrtine građana Srbije čije glasove niste dobili na izborima.

Niste dobili naše poverenje i glasove, jer Vam ne verujemo.

Možete Vi i to naše opredeljenje da kritikujete, ali mi ljudima koji svoje političke stavove menjaju preko noći ne verujemo! Mi ljudima koji u kampanji govore jedno, a odmah po dolasku na vlast sasvim drugo, ne verujemo!

Mi nikada nećemo podržati one koji urušavaju institucije zarad autokratskog odlučivanja. Mi nikada nećemo podržavati one za koje smatramo da nemaju dovoljno stručne i sposobne, već poltronske i idolopokloničke kadrove.

Mi nikada nećemo podržati one kojima su jedini konkretni rezultati ukidanje socijalnih atributa države, a plan za ekonomski oporavak privrede poklanjanje naših firmi, i nas kao radne snage, stranim poslodavcima. Mi ne možemo nikada podržati zakone pisane u stranim privrednim komorama kojima se planira legalizovanje robovlasničkog položaja radnika.

Zbog svega toga , mi Vas i politiku Vaše stranke nikada ne možemo podržati. Da li ćemo, i koga, u bilo kom trenutku podržati, i podržavati, je naše demokratsko pravo. Demokratsko pravo stečeno kao tekovina upravo u zemljama razvijene Evrope koju Vi toliko, od nedavno, hvalite. Da li nam to pravo u Srbiji osporavate?

Mi Vaš legitimitet i legalitet da vladate ne osporavamo. Vi jeste demokratski izabran premijer  voljom većine glasača koji su iskoristili svoje pravo da glasaju. Mi Vas ne ignorišemo kao da ne postojite jer se ne slažemo sa Vama. To ne treba ni vi da radite.

Tačno je da mi nismo reprezentativni sindikat. Tako će biti sve dotle dok po zakonu tu reprezentativnost treba da nam potvrdite Vi (vladajuća stranka), „reprezentativni“ sindikati kojima je reprezentativnost utvrđena jedino prema količini poltronstva prema Vašoj ( isto kao i svakoj prethodnoj) vlasti, i ministar Vulin, koji nam je nudio saradnju dok je u Če Gevarinom stajlingu kritikovao predlog novog ZOR-a  kao konačni obračun sa radništvom Srbije, a sada ga, preobučen u ministra, zdušno brani.

Međutim, mi od Vas tu reprezentativnost i ne tražimo i ne očekujemo. Tražimo i zahtevamo da se donese Zakon o sindikatima kojim bi se ove stvari rešile INSTITUCIONALNO (da li vam je poznato značenje te reči? ), a ne da zavise od međusobnog odnosa, simpatija ili nesimpatija pojedinaca.

Mi legitimitet za svoje stavove proveravamo isključivo u članstvu koje predstavljamo.

Reprezentativnost pronalazimo u broju onih koji te naše stavove podržavaju.

Vaša potvrda ni za jedno ni za drugo nije nam potrebna.

PIŠE: Vladimir Radosavljević, potpredsednik USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Da je vise ovakvih govornika poput gdin. Vladimira Radosavljevica nikada diktatori ne bi vladali u Srbiji, jer bi se tupa demagoska ostrica brzo razbila u sudaru sa istinom..

  2. Vlado majstore,Vlado majstore ooooo.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top