Home » OBAVEŠTENJA » Osporićemo Kolektivni ugovor za komunalne delatnosti

Osporićemo Kolektivni ugovor za komunalne delatnosti

Beograd, 18. decembar 2014. — Pravni tim Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ uputio je opomenu pred utuženje direktoru Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Željku Milkoviću i pomoćniku gradonačelnika Beograda Borku Milosavljeviću zbog postojanja namere da se ime „Sloga“ i status reprezentativnog Granskog sindikata komunalnih delatnosti „Sloga“ zloupotrebi prilikom potpisivanja novog Kolektivnog ugovora za komunalne delatnosti.

Nezakonito potpisivanje Kolektivnog ugovora u ime „Sloge“ i overavanje našim pečatom bi trebalo da tokom sledeće nedelje uradi gradska odbornica Mira Basta, isključena i razrešena članstva u Slogi, a sada predsednica Sindikata RAJ GSP (Radnički aktiv JUL-a), sindikata koji je nedavno putem saopštenja zatražio da se penzionerima ukine pravo na povlašćenu kategoriju prevoza.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su u više navrata do sada dopisima ukazivali direktoru GSP Beograd i pomoćniku gradonačelnika Beograda na neovlašćeno istupanje Mire Baste u naše ime, ali se to ignoriše, što otvara sumnju da postoji namera da se zaposlenima u komunalnim preduzećima grada Beograda podmetne Kolektivni ugovor štetan po njih i gori od postojećeg.

U slučaju da ga Basta potpiše u ime našeg sindikata, overi našim pečatom, ili izostane legitimni predstavnik našeg sindikata, pripremili smo i niz tužbi kojim ćemo ga osporiti i protiv svih lica koji ovakve nezakonite radnje podržavaju podneti odgovarajuće krivične i druge prijave.

Pored osporavanja Kolektivnog ugovora i podnošenja prijavi, o kršenju zakona i sindikalnih prava obavestićemo celokupnu domaću i međunarodnu javnost na svim nivoima.

Vlast mora da zna da država mora da poštuje svoj Ustav i zakone, ali i sve ratifikovane međunarodne konvencije ukoliko želi da se smatra demokratskom, što ona u ovom konkretnom slučaju to ne čini i uvodi novu formu autokratskog socijalnog dijaloga i izbora socijalnih parnera po principima političke i druge podobnosti.

Informativna služba USS „Sloga“

U NASTAVKU DOPISI OPOMENA PRED UTUŽENJE

Capture2

Capture

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*