Home » OBAVEŠTENJA » Lokalna bezbednost u Srbiji: prepreke i mogućnosti
Lokalna bezbednost u Srbiji: prepreke i mogućnosti

Lokalna bezbednost u Srbiji: prepreke i mogućnosti

Kako poboljšati bezbednost na lokalu, zbog čega su važni lokalni saveti za bezbednost i na koji način unaprediti saradnju policije, gradova i opština u Srbiji, glavne su teme okruglog stola koji 18. decembra od 10 časova u Medija centru organizuje Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

Beograd, 17. decembar 2014. — Predstavnici Sindikata policije „Sloga“ učestvovaće na sutrašnjem okruglom stolu u beogradskom Medija centru u organizaciji Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) na temu: Lokalna bezbednost u Srbiji – prepreke i mogućnosti.  

bcbpProšlo je dvanaest godina od kada je oformljen prvi lokalni savet za bezbednost. Procena je da u skoro svakoj drugoj opštini i gradu u Srbiji postoji savetodavno telo koje je zaduženo za unapređenje bezbednosti i/ili prevenciju kriminala.

Postoji kritična masa koja je voljna da unaprediti bezbednost u lokalnoj zajednici, ali problem je kako urediti rad lokalnih saveta za bezbednost i obezbediti učešće svi relevantnih lokalnih aktera, odnosno obezbediti partnerstvo.

Glavni cilj skupa koji BCBP organizuje je da se utvrde problemi u radu saveta za bezbednost, istakne važnost osnivanja ovakvih saveta i predlože rešenja za unapređenje lokalne bezbednost.

Na skupu će govoriti: Vladimir Bilandžić, specijalni savetnik za jačanje mera poverenja i bezbednosti ( Misija OEBS u Srbiji) , Saša Đorđević, istraživač BCBP, Hajrudin Hajrović, predsjednik Savjeta za bezbijednost Grada Novog Pazara,  Dalibor Mitić, predsednik Saveta za bezbednost Opštine Paraćin, Gorana Radovanović, istraživačica BCBP i  predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova (TBC)

Okrugli sto je deo projekta „Procena uloge lokalnih saveta za bezbednost u prevenciji kriminala u Srbiji“.

Projekat podržava Misija OEBS-a u Srbiji.

O SINDIKATU:

Sindikat policije „Sloga“ registrovan je u Ministarstvu rada i zapošljavanja decembra 2013. godine, rešenjem br.110-00-716/2013, i najmlađi je sindikat policije, čija je uža specijalnost, pored zaštite socijalnih prava zaposlenih u policiji, rad na jačanju psihološke preventive policajaca učesnika rata, borba protiv korupcije unutar svojih redova, jačanje uloge policije u lokalnoj zajednici i veće angažovanje pripadnika nacionalnih manjina u sastavu policije. Sedište sindikata je u Beogradu u Nušićevoj broj 6.

Informativna služba USS „Sloga“

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top