Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA!
ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA!

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA!

Talas formiranja novih sindikata u okviru Udruženih sindikata Srbije SLOGA nastavio se osnivačkom skupštinom u JP za Stambene usluge i toplifikaciju Smederevo.

toplana-1024x575Na Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i Željko Veselinović predsednik Udruženih sindikata Srbije SLOGA, Dušan Gole predsednik SLOGE u Železari Smederevo i Vladan Ognjanoviđ iz sindikata SLOGA Želvoz iz Smedereva.

Skupštinu je otvorio Nenad Budimski, inače jedini kandidat za predsednika sindikata – koji odmah dao reč predsedniku SLOGE Željku Veselinoviću, koji je pozdravio sve prisutne, poželeo im sreću u radu i ukratko objasnio istorijat Udruženih sindikata Srbije SLOGA, šta smo do sada radili i koji su nam planovi za budućnost.

Takođe, reč je dobio i Dušan Gole, kao neko ko privremeno obavlja i dužnost poverenika za grad Smederevo.

Nakog toga krenulo se i na izbor organa sindikata. Za predsednika sindikata SLOGA JP za Stembene usluge i Toplifikaciju izabran je Nenad Budimski, za potpredsednika Dejan Perović, a za sekretara Jasna Pejić. Takođe,
izabran je i Izvršni odbor od 7 članova, kao i Nadzorni odbor od 3 člana.

Dogovoreno je da sindikat odmah prvog radnog dana uputi dopis poslodavcu za utvrđivanje reprezentativnosti,  jer taj uslov već ispunjavaju, a zatim i da delegiraju članove za komisiju za izradu novog kolektivnog ugovora  jer stari istice 10 maja.

Udruženi sindikati Srbije SKLOGA obećali su punu pomoć i podršku pri izradi novog KU. Ovaj sindikat je 12 formirani sindikat SLOGE u Smederevu i verovatno u ovom trenutku najbrojniji i najznačajniji sindikat u gradu na Dunavu.

INFO SLOGA

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top