Home » OBAVEŠTENJA » OSNOVANO POVERENIŠTVO SLOGE U LOZNICI

OSNOVANO POVERENIŠTVO SLOGE U LOZNICI

U okviru širenja mreže i otvaranja regionalnih kancelarija Udruženi sindikati Srbije SLOGA osnovali su povereništvo i u Podrinjskom kraju sa centrom u Loznici.

loz2Za nepunih mesec dana od pokretanja inicijative formirano je više sindikata: Rudniku olova i cinka Zajaca, Bolnici Loznica, Domu zdravlja Loznica, JKP Naš Dom Loznica, Vodovod Loznica i Toplana Loznica.

U okviru dvodnevne posete Loznici predstavnici Udruženih sindikata Srbije SLOGA obišli su više firmi, obavili razgovore sa predstavnicima poslodavaca i održali javnu prezentaciju sindikata pred više od 50 predstavnika gotovo svih Lozničkih preduzeća.

SLOGU su predstavili Željko Veselinović predsednik, Živorad Mrkić predsednik USS SLOGA-Novi sindikat zdravstva Srbije, Aleksandar Todić regionalni koordinator i Ivica Zivković poverenik SLOGE za Mačvanski okrug. Za poverenika Udruženih sindikata Srbije SLOGA za Loznicu i Podrinje izabran je Nebojša Todoroviž koji je ujedno i pokretač inicijative za formiranje našeg sindikata.

Predsednik Željko Veselinović ,kao i Živorad Mrkić imali su gostovanje i na RTV Lotel i RTV Podrinje gde su govorili o aktuelnoj sindikalnoj sceni Srbije,problemima Loznice i celog kraja, problematici zdravstva Loznice koje pokriva veliki broj pacijenata iz Srbije i Republike, a recimo nema skener za preglede pacijenata i ostalim aktuelnim problemima sa posebnim osvrtom na sve češće pominjanje novog i potpuno nakaradnog predloga Zakona o radu, kao i zakona o štrajku.

Pored navedenih i već formiranih sindikata pokrenuta je inicijativa za formiranje još nekoliko organizacija jer su radnici i građani bili više nego zadovoljni onim što su čuli od predstavnika Udruženih sindikata Srbije SLOGA, kao i našim predlozima za rešenje aktuelnih problema.

Info SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*