Home » OBAVEŠTENJA » Odgovor Pokretu socijalista od Sloge

Odgovor Pokretu socijalista od Sloge

Beograd, 3. jul 2014. – Nakon što je Pokret socijalista danas poručio putem saopštenja /link/ sindikatu „Sloga“ da u pregovorima o izmenama Zakona o radu učestvuju reprezentativni sindikati, poslodavci i država i da  “Sloga” kao nereprezentativan sindikat  ne učestvuje  jer ne predstavlja nikoga”, Udruženi sindikati Srbije “Sloga”daju sleće saopštenje drugovima koji za sebe tvrde da su „jedina izvorna partija borbene levice u Srbiji”.

POSItekako smo zabrinuti za procedure donošenja zakona i za procese socijalnog dijaloga, a koliko vidimo nismo ni jedini, jer u Srbiji postoje još uvek razumni  ljudi i institucije koje vide da se te procedure krše.

Što se tiče pregovora o izmenama i dopunama Zakona o radu, o reprezentativnosti, ona se odavno u Srbiji ne dobija na papiru, već delima, a ocenu koliko je Predlog zakona dobar daće vam radnici Srbije, bez obzira da li su u reprezentativnom ili nereprezentativnom sindikatu, i svi oni kojima nameravate umanjenje ionako malih zarada za 10 odsto, posebno oni u više od 170 preduzeća u restruktuiranju koji će se ubrzo posle usvajanja sistemskih zakona naći na ulici, bez posla, nade i egzistencije.

Za razliku od vas, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” se nikada nisu stavljali u ulogu portparola Demokratske stranke, one za koju ste se Vi usudili da nazovete “ostatkom”, pritom zaboravljajući da ste upravo Vi kao mala “trabant stranka” deo vladajuće većine.

U potpunosti razumemo vašu potrebu da se nađete u svetu velikih, jer kako objasniti da ste vi koji sebe nazivate „jedinom izvornom partijom borbene levice u Srbiji” pali na to da polemišete sa jednim sindikatom.

Na kraju, interesi  su nam različiti, nama je stalo do dobrog zakona za sve radnike, a vama do položaja i što više mesta u participaciji vlasti.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*