Home » OBAVEŠTENJA » Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća

Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća

Beograd, 3. jul 2014. godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” reagovali su danas na najavu potpredsednice Vlade i ministarke lokalne samouprave Kori Udovički da neće biti javne rasprave Zakona o radu jer je o njemu postignuta saglasnost na izborima.

U izjavama za Novosti dana Radio Beograda, čelnik” Sloge” Veselinović  ocenjuje da vlast ovim ne sme da se suoči sa kritikama da zakon nije dobar, a sociolog  Srećko Mihajlović  upozorava da ministarka nije u pravu zbog toga što iz legitimnosti vlasti izabrane 16. marta ne sledi i legitimnost svakog akta i poteza.

Gruba je politička realnost da je sa izborom naprednjaka i Vučića usvojen i određen koncept zakona o radu, kaže sociolog  Srećko Mihajlović  i pojašnjava da bi se to isto desilo da je bilo ko drugi pobedio.

Međutim ,Mihajlović upozorava da iz toga ne sledi legitimnost predloženog zakona, već se radi o političkoj iznudici, gde se naknadno pokušava opravdati I legitimizovati jedan u suštini antiradnički zakon.

On kaže da ministarka nije u pravu zbog toga što iz legitimnosti vlasti izabrane 16. marta ne sledi i legitimnost svakog akta i poteza vlasti.

Željko Veselinović, lider Udruženih sindikata Srbije “Sloga” izjavu ministarke Udovički ocenjuje skandaloznom.

Veslinović  je upitao šta takva izjava znači i hoće li vlast sve buduće zakone donositi pravdanjem legitimiteta na izborima.

On je kazao da sve počinje da prelazi u najobičniju farsu jer se svakoga dana dobijaju različite izjave sa više strana i da se stiče utisak da se ne zna ni ko pije, ni ko plaća.

S druge strane, predstavnici Samostalnog sindikata i UGS Nezavisnost nakon nedavnog sastanka sa premijerom su rekli da su dobili uveravanja da će biti javne rasprave o novom zakonu o radu.

Do sutra bi trebalo da usaglase najspornije pitanje – prošireno dejstvo Kolektivnog ugovora, a do sledećeg petka da se održi i sednica Socijalno ekonomskog saveta.

Priredila: Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Naravno da se zna.Piju politicari,a placa bedan narod.

  2. Ima li ko boljeg predsednika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content