Home » OBAVEŠTENJA » 200 niških medicinara konačno dobilo stalan posao

200 niških medicinara konačno dobilo stalan posao

Više od  200 medicinara u Kliničkom centru Niš, drugom po veličini zdravstvenom centru u Srbiji je zasnovalo radni odnos na neodređeno vreme.

Ovo je rezultat novog rukovodstva KC Niš, kome se ovim putem  zahvaljujemo, ali i višemesečne borbe Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga, koji nije hteo da se zaboravi šta se obećalo naredbom Ministarstva zdravlja iz marta meseca ove godine, a to je da se u radni odnos na neodređeno prime svi zdravstveni radnici koji su bili neophodni u borbi protiv korona virusa.

Iako je većina direktora zdravstvenih ustanova širom Srbije postupila u skladu sa naredbom, postojao je jedan broj onih koji su pokušali da izigraju ministarstvo i zdravstvene radnike, poput doskorašnjeg rukovodstva KC Niš, koje očigledno nije imalo sluha za one koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote kako bi spasili tuđe.

Ovim putem ističemo da ćemo nastaviti sa borbom  za prijem u stalni radni odnos svih angažovanih po ugovoru, posebno u Kliničkom centru Srbije (KCS), gde je tokom novembra raspisan konkurs za prijem u radni odnos 267 lekara i 1.010 sestara i tehničara za potrebe KCS/ Kovid-bolnice.

Cilj nam je da nakon završetka pandemije što više ovih ljudi ostane u stalnom radnom odnosu i rasporedi  se tamo gde je ljudstvo neophodno za normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Smatramo da je ovo vanredno vreme pokazalo kolika je stvarna potreba za zdravstvenim radnicima, da je ona postojala i pre epidemije korona virusa, da je sada višestruko veća, i da se na ljudskim resursima u zdravstvu ne treba štedeti.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite

Predrag Đurić, predsednik

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content