Home » OBAVEŠTENJA » Krivična prijava protiv direktorke Pčelica Niš

Krivična prijava protiv direktorke Pčelica Niš

Regionalno povereništvo sindikata Sloga za jug Srbije podnelo je danas drugu po redu krivičnu prijavu protiv Svetlane Mitić, direktorke Javne predškolske ustanove „Pčelica“ – Niš, zbog zloupotrebe službenog položaja i nenamenskog trošenja novca u iznosu od blizu 1.35 miliona dinara.

Regionalni poverenik Sloge za jug Srbije Dejan Ilić

Naime, ona je kroz nabavku igračaka za decu iz niških vrtića, protivzakonito izvršila nabavku i dečijih krevetića u vrednosti od 1.35 miliona dinara, a na uštrb novca dobijenog iz budžeta za kupovinu didaktičkih sredstava (računaljke, sveske, olovke, boje, glina, gips, bojice) kojima deca razvijaju svoja interesovanja, kreativnost i sposobnost da posmatraju, analiziraju, upoređuju, uopštavaju i zaključuju pre nego što krenu u prvi razred osnovnog obrazovanja.

Smatramo da je direktorka trebala da dobijena sredstva za didaktičku opremu potroši u tu namenu, a za kupovinu kreveta traži posebna srestva od Grada, za nabavku u kategoriji nameštaja.

Mi nismo protiv nabavke krevetića za decu, ali smo protiv toga da se budžetska sredstva namenjena za jedno, troše na drugo, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, netransparentno i isporukama pre samog potpisivanja ugovora što samo po sebi ukazuje na koruptivne elemente.

U Nišu,08.12.2020.g

Regionalni poverenik Sloge za jug Srbije

Dejan Ilić

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top